Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неочаквано: защо всъщност ви е необходимо чекмеджето под фурната - ще се изненадате

15 юни 2024, 06:15 часа

Като начало си спомнете как изглежда вашата фурна. Голяма фурна, тави за печене и... долно чекмедже. Спомняте ли си това? Да, да, имаме предвид онова, което вече сте използвали, за да съхранявате всякакви кухненски принадлежности: тигани, форми за печене и тави за печене. Но кой би си помислил, че то има много по-полезно предназначение.

Създателите на съвременните готварски печки за миг са предположили, че в нея ще се съхранява... сготвена храна! Разбира се, не цялото съдържание на хладилника (то просто няма да се побере там), а само ястията, които предстои да сервирате.

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Оказва се, че според разработчиците на готварски печки именно този „рафт“ ще поддържа температурата на ястията на подходящото ниво, при което те няма да изсъхнат и няма да загубят изкусителния си вкус.

Особено, според производителите на домакински уреди, тази кутия ще помогне при сервирането на десерти, които трябва да попаднат на масата топли. Например шарлота или брауни, клафути или чаени кифлички. Те няма да имат време да изстинат през времето, когато домакините и техните гости са на аперитива.

Там можете да поставите и основните ястия, в случай че някой от гостите или семейството ви закъснее за вечеря. Няма да им се налага да ядат претоплена храна, защото прясната храна е много по-вкусна.

8 лайфхака за микровълнова печка, които ще улеснят живота ви

Топ 5 на нещата в кухнята, които също използваме неправилно

Преса за чесън: тя не само реже, но и обелва чесъна. Трябва да отрежете твърдия връх, да поставите скилидката в пресата и тя ще свърши работата вместо вас.

Лъжица за спагети: дупката в средата на лъжицата е за отмерване на идеалната порция спагети, капелини, букатини или друга дълга паста. Отворът побира точно 80 г - идеалната порция за един човек.

Хладилник: трябва да съхранявате млякото и неговите производни на рафтовете на нивото на очите. Яйцата не трябва да се съхраняват на вратата на хладилника, въпреки че имат собствени отделения. Температурата там не е подходяща за тях.

Дупка в дъската за рязане: тя ви е необходима, за да изсичате внимателно нарязаните зеленчуци в купа или тиган.

Тенджера или черпак, тенджера, тиган с дълга дръжка, която има дупка в нея. Отворът е необходим, за да поставите дървена лъжица, която използвате, за да разбъркате съдържанието на тенджерата.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес