Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Необичайните употреби на фъстъченото масло

04 септември 2022, 13:33 часа

От закуски и сандвичи до сосове, той е доказал стойността си като основен продукт в домакинството. Не знаехте ли, че има толкова много причини да се запасите с фъстъчено масло.

8 необичайни употреби на фъстъчено масло

Независимо дали го обожавате или пък не чак толкова, фъстъченото масло вероятно е огромна част от живота ви. От закуски и сандвичи до сосове, то е доказало стойността си като основен продукт в домакинството. Не знаехте ли, че има супер много причини да се запасите с фъстъчено масло? Продължете да четете..

1. Препарат за почистване на кожа

Натриването на топка фъстъчено масло върху кожените ви изделия може да не изглежда като добра идея, но може да ви спести куп почистващи препарати за кожа. Просто нанесете с кръгови движения и отстранете с чиста кърпа.

2. Примамка за вредители

Дори най-страховитите пълзящи по света не могат да се наситят на фъстъчено масло. Примамвайте мишки и буболечки в капани с лъжица или просто залепете малките им крака във възхитителната подправка близо до входове и пукнатини в стените.

Невероятни ползи от фъстъченото масло за здравето

3. Консерватор за фунийки за сладолед

Една топка фъстъчено масло във фунийка за сладолед ще предотврати капенето на сладоледа през дъното. Ръцете, покрити със сладолед, може да звучат възхитително на теория, но на практика са изключително лепкави. По този начин дъното на фунийката ви е подсигурено и няма да може да се разтече.

4. Заместител на маслото

Разбира се, може да сте запознати с качествата на фъстъченото масло за мазане, но то може да замени маслото във всяка рецепта. Преобразувайте вашите печива или създавайте сосове с ядки, просто като комбинирате 50/50 смес от фъстъчено масло и олио за необходимото количество масло.

5. Дезодорирайте дома си

Пържената риба може да бъде здравословна, и е страхотен начин да вкарате малко омега-3 в диетата си, но има тенденция да оставя дома ви да мирише на рибен пазар. Една или две лъжици фъстъчено масло в тигана трябва да трансформират миризмата за няколко минути.

Ето така се прави перфектното фъстъчено масло за по-малко от 10 минути

6. Крем за бръснене

Гореща среща, но без крем за бръснене? Бихте могли да подложите кожата си на балсам или сапун, но килерът ви е много по-оборудван, за да ви помогне в момент на нужда, а маслата са чудесни за кожата ви.

7. Дозиране на лекарства

Ако имате упорит домашен любимец, дете или сте герой от сапунена опера, твърдо решен да получи каквото поиска, може да искате да използвате фъстъчено масло, за да приложите лекарството тайно.

8. Лубрикант

Не, не такъв вид лубрикант. Фъстъченото масло е чудотворец, когато става въпрос за вдъхване на нов живот на ръждясали механични части. 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес