Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не взимайте тези предмети от улицата, ще си навлечете нещастие!

29 януари 2021, 13:14 часа

Да намериш четирилистна детелина носи късмет. Или поне така гласи едно старо поверие. Има обаче предмети, които по-добре да не прибираме, ако намерим на улицата - поне ако вярвате в суеверия. Според различни вярвания, те са заредени с отрицателна енергия и ще ни навлекат само неприятности.

Огледалце

Ако намерите изхвърлено огледалце навън, не си и помисляйте да го вземете. Огледалата попиват негативните емоции на хората и след това ги отразяват. Още по-опасни са счупените и изхвърлени огледала, в които всеки навън може да се огледа. Стойте далеч от тях, не ви трябват за нищо.

Ключ

Това е един от предметите, заредени с енергията на дома, за който е бил предназначен, и обитаващите го хора. Не ви трябва да смесвате енергията си с тази на непознати личности. Запомнете, че такива предмети не се вземат от земята.

Аксесоари за коса

Косата е мощен проводник на енергия. И всички аксесоари за коса могат да са носители на същата тази енергия. Когато намирате навън фибички, шноли и ластици за коса, не трябва да ги прибирате, защото ще си навлечете главоболията на предишните им собственици.

Кукли

Не се изкушавайте да вземате кукли, захвърлени навън, колкото и сладки да са те. Много злонамерени хора ги използват за направата на магии. Изобщо не ви трябва да се докосвате до подобни опасни предмети, носещи нещастие.

Накити

Пръстени, огърлици, гривни, обеци и какви ли не бижута също улавят вибрациите на хората, които ги носят. Неслучайно толкова много известни проклятия витаят около най-красивите и скъпи накити в света. Не взимайте скъпоценности, захвърлени на улицата, или пък украшения от ваши приятели. „Паметта“ на бижутата може да е наистина опасна...

Панделки

Тук не говорим само за панделки за коса, но и за всякакви нишки и прежди, вързани някъде на панделка. Например по дървета, храсти, огради... Съществуват много ритуали, кого тези панделки биват „наречени“ и чрез тях човек се отървава от някаква беда. Ако ги приберете, ще си навлечете нещастие.

Ръчни часовници

За ръчните часовници се носят твърдения, че се настройват на биополето на своите притежатели и могат да поемат от тяхната енергия. Ако намерите чужд часовник, просто го подминете и не се изкушавайте да го вземете.

Снимки

Случвало ли ви се е да намерите на улицата чужди снимки, бележки, писма или картинки? Колкото и интересни да ви изглеждат, не ги пипайте. Изброените предмети също имат магическите свойства да пазят стари спомени и вибрации. Ако се докоснете то тях, автоматично ги привличате.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес