Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не ви се занимава с нищо, а задачите се трупат - 4 начина да преодолеете това

26 октомври 2022, 15:00 часа

Нежеланието да се занимавате с преки задължения се нарича отлагане, важно е да се борите с този симптом. Ще бъде възможно да избегнете проблеми с работата, ако се съберете навреме и използвате доказани методи за мотивация.

Много от нас изпитват нежелание да правят нещо, когато умората е натрупана, нямат сила и желание да действат заради апатия или депресия. Експертите предлагат няколко изхода от подобна ситуация, в която не искате да правите каквото и да било, но трябва.

1. Отлагането често прераства в цикъл, когато не искате да изпълнявате определени задачи заради появила се повишена тревожност. В този случай работата често се отлага за неопределено време. Избягваме някои задачи, тревожността се повишава, от това отново отлагаме нещата за по-късно. Работата е там, че не е нужно да го приемате за работа. Можете предварително да зададете дата и час, за да направите първите стъпки. Тази тактика ще ви спаси от ненужни притеснения и ще ви помогне да започнете.

4 главни начина да се преодолее безпокойството на работното място

2. Ще бъде по-лесно да изпълните определена задача, ако започнете поне нещо. Правенето на нещо познато по инерция е много по-лесно, така че работата може да бъде разделена на етапи. В този случай ще стане по-лесно да се преодолее нежеланието поради факта, че всяко действие е разбираемо и не предизвиква страх от неизвестното.

3. Друг начин: борбата с отлагането. Основата му е поредица от победи. Малките успехи предизвикват желание да се стремим към нови победи, предизвиквайки прилив на положителни емоции. Всяка задача може да бъде разделена на етапи, победата над всеки от които ще ви мотивира да предприемете по-нататъшни стъпки и нови награди за вашите усилия.

Домакински задължения, които горят калории

4. Основното в победата е действието. Дори да е малко. Минималните усилия също ще доведат до големи победи и нови перспективи, ако надвиете себе си и направите крачка напред в началния етап. Полагането на основата е важно, за да се върви напред и да не се спира дотук.

Понякога мързелът и нежеланието за работа стават причините за провала. В такива моменти е важно да запомните, че всеки има кризи. Преодоляването им означава да смекчите характера, да култивирате волята и да постигнете нови успехи. Ще бъде по-лесно да направите това, ако се настроите на положителна вълна и вярвате в себе си, без да обръщате внимание на недоброжелателите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес