Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не слагайте тези неща на балкона - чака ви кошмар

09 юли 2023, 15:41 часа

Балконът е удобно място за съхранение на неща, които не се побират в апартамента или такива, които не ни трябват ежедневно. Въпреки това, не всички предмети могат да се съхраняват безопасно на открито. Важно е да знаем какво можем да държим на балкона и какво не, за да избегнем неприятности и опасности.

Предмети, които не бива да съхраняваме на балкона

Газова бутилка: Газовите бутилки могат да причинят пожар и експлозия, така че съхраняването им на балкона е забранено от закона. Те трябва да бъдат поставени в специално помещение - тъмно, сухо и недостъпно за слънчева светлина.

Запалими течности: Запалимите течности включват бензин, керосин, ацетон и други химикали. Съхраняването им на балкон може да предизвика пожар.

7 неща, които не трябва да съхранявате на балкона си

Експлозиви: Експлозивите включват пиротехника и други опасни предмети. Съхранението им на балкона също е забранено от закона.

Боклук: Съхраняването на боклук на балкона също е наказуемо от закона. Това може да привлече гризачи и насекоми, да стане източник на неприятна миризма и да развали комфорта на живот не само за вас, но и за вашите съседи.

Какво остъкляване за тераса да избера?

Предмети, които не са подходящи за съхранение на балкона

Велосипед: Съхраняването на велосипеда на балкона може да изглежда като удобно и лесно решение, но не е най-добрият избор. Метеорологичните условия могат да имат отрицателно въздействие върху него.

Обувки и дрехи: Някои хора поставят неща извън сезона на балкона, като ги поставят в кутии. Въпреки това въздухът там може да бъде твърде влажен или прекалено сух, което ще се отрази негативно на качеството на някои видове тъкани и кожи.

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес