Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натурални методи за стягане на кожата на лицето и шията

13 февруари 2022, 19:15 часа

За какво мечтаят жените? За стегната, гладка кожа! Това вероятно биха отговорили повечето лекари по естетична медицина. Множеството наблюдения показват, че отпуснатата кожа тревожи жените повече от бръчките, които се появяват по повърхността ѝ. Може ли да се справим с този проблем? Разбира се!

Възприемчивите хора, които бързо забелязват намаляване на плътността, могат да използват домашни средства за укрепване на кожата.

В началото е достатъчно да се откажете от дългите горещи вани в полза на бърз душ с хладка вода. Високата температура изсушава кожата и отслабва колагеновите влакна. И обратно, по-хладката вода подобрява кръвообращението на кожата, а оттам и нейното състояние.

Използвайте стягаща маска за кожата

Маска от моркови и портокал

Това е лесна за приготвяне маска и много ефективна. И морковите, и портокалите могат да дадат добри резултати, когато става дума за борба с отпуснатост, благодарение на техния принос на антиоксиданти, бета каротин, витамини, минерали.

Комбинирайки двете храни в домашна маска, могат да се постигнат добри резултати. Препоръчително е да го прилагате около 3 пъти седмично сутрин.

Какво е необходимо?

- Сок от морков.

- Портокалов сок.

- Една супена лъжица мед.

Подготовка

- Първо смесете сока от моркови и портокал. Накрая към продукта се добавя лъжица мед, като се опитате да получите хомогенна смес.

- Полезно е да използвате памук, за да приложите маската, след като е приготвена. Важно е да акцентирате особено в тези области, където загубата на твърдост обикновено е по-честа. Това е шията, брадичката или бузите. Може да се остави да действа 20 минути и накрая се препоръчва да се отстрани със студена вода.

Докато се грижим за външния вид на лицето си, често забравяме, че шията изисква също толкова внимание. Вратът е една от частите на тялото, където признаците на стареене се появяват най-рано и най-ясно.

Как да се отървете от бръчките по шията? 

Направете стягащ масаж

Знаете ли, че масажът може успешно да замести ботокса до определена възраст? Вместо да харчите много пари за процедури по естетична медицина, по-добре е да започнете да масажирате лицето и шията си няколко пъти седмично. Използвайте подхранващи масла против стареене, които придават на ръцете ви желаното "плъзгане" и осигуряват на кожата хранителни вещества.

Работете с мускулите на врата

Продължителното гледане в екрана на смартфона с наклонена глава води до загуба на твърдост на кожата и води до по-бързо поява на бръчки по шията. Въпреки това знаем колко трудно е да се борим с този вреден навик (отчасти защото да сме актуални е наша работа и изисква от нас непрекъснато да разглеждаме социалните медии).

Възможно ли е в днешно време да се избегне "технологичния врат"? Да, стига да упражнявате редовно мускулите на врата . Те са като скеле за кожата и допринасят за нейното напрежение. Благодарение на упражненията ще избегнете и "двойната брадичка". Трябва да отделите само 5 минути на ден за тях.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес