Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натурални маски с джинджифил, с които да подхраните косата си и да върнете блясъка й

03 октомври 2021, 22:45 часа

Джинджърът е много ароматен вид подправка, която сме свикнали да слагаме най-вече  към чая или някои  ястия. Но малцина знаят, че често може да се използва и при грижата за косата и връщане на нейната здравина и красота.

  Помага много ефикасно при косопад и поява на пърхот, също така засилва растежа на косъма. Джинджифилът може да се използва както самостоятелно, така и да бъде комбиниран с различни етерични масла и натурални съставки, които да се приложат върху скалпа с масажни движения.

  Нека в тази статия ви разкажем за няколко природни рецепти за коса, които е добре да бъдат изпробвани:

1.     Обелете и нарендосайте корен от джинджифил. Сложете супена лъжица или две от него в купа и след това добавете 1 супена лъжица масло от жожоба или зехтин. Разбъркайте добре и втрийте в корените на косата. Нека да подейства до половин час, следно което може да измиете косата си. Джинджифилът може да подобри кръвообращението в космените фоликули, така че можете да почувствате лек затоплящ ефект. 

2.     Смесете една или две супени лъжици настърган джинджифил с мед. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и втрийте в корените на косата с нежни масажни движения. Изчакайте 20-30 минути, след което измийте. 

3.     В купа смесете три супени лъжици сух джинджифил с един или два жълтъка. Разбъркайте добре и втрийте в корените на косата. Оставете да действа 20-30 минути и изплакнете косата след това. 

4.     В купа смесете една или две супени лъжици прясно настърган или изсушен джинджифил. Добавете две супени лъжици кокосово масло и половин банан (по избор). Разбъркайте добре, втрийте в корените на косата и оставете да престои до половин час. След което може да изплакнете косата си.

  Добре е да си правите изброените маски поне  веднъж или два пъти в седмицата. 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес