Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-доброто домашно средство за болки в ставите

22 март 2022, 10:15 часа

Болките и сковаността в ставите са проблем, с който много от нас са се сблъсквали, но с това домашно средство, което лесно можете да приготвите у дома, ще се освободите от дискомфорта за много кратко време. 

Всичко което трябва да направите е да мажете болното място всяка вечер преди лягане и ще усетите на сутринта колко много по-добре се чувствате, а постепенно ще усетите подобрението и в дългосрочен план.

Домашен мехлем-чудо, който лекува настинка и навяхвания

В продължение на 7 дни, ползвайки мехлема, дискомфорта ще спада все повече и повече. Можете да го използвате на колене, лакти, шия, раменете и долната част на гърба. 

Ефектът му е противовъзпалителен, а за него ви трябват само 3 съставки.

Трябват ви от 5 до 7 дафинови листа, розмарин, най-добре пресен и са ви достатъчни 2 млади клонки, от които да съберете венчелистчетата, а третата съставка е зехтин. 

Това, което трябва да направите, е да сложите една пълна супена лъжица дафинови листа, една пълна супена лъжица розмарин в тенджера и да налеете върху тях 200 мл зехтин, а после да покриете. Друга тенджера, по-голяма, напълнете с вода и оставете да се свари.

Излекувайте възпалените синуси и гнойната ангина с този мехлем!

Когато водата заври, сложете по-малката тенджера в голямата и намалете температурата до умерена, а след това с периодично разбъркване около 30 минути оставете така.

После махнете от котлона, махнете и капака и оставете за 20 минути да престои, прецедете и съхранявайте най-добре в стъклени съдове. Използвайте според нуждите и само за външна употреба.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес