Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите съвети за любовта според великия Петър Дънов

17 ноември 2021, 17:30 часа

Почерпете от мъдростта на учителя Петър Дънов, който споделя своите съвет и мисли за любовта. В тях всеки ще открие своята истина или най-малко ценен съвет, който да следва и да бъде щастлив. Какво е любовта, можем ли да обичаме и познаваме ли онзи, който ни обича? Ще откриете много истини в следващите цитати на Петър Дънов, които ще станат ваши основни принципи.

Вярвайте само в любовта, която дава.

Ако любовта не може да устои на всички житейски изпитания, то тя не е истинска любов.

Ако мечтаете за любовта, пожелайте я от дъното на душата си. Защото Вселена винаги отговаря на желанията, идващи дълбоко от душата и с чисти помисли.

Щом обичаш някого, не можеш да живееш без него. Това е смисъла на обичта. Ако можеш да живееш без него, значи не го обичаш.

Може би някой не обръща внимание на любовта ти, но не се тревожи. Ще настъпи момент, в който той ще разбере какво си му дал и ще отвърне на любовта ти с любов. Ще ти плати с лихвите всичко, което е получил от теб. Защото човек може да загуби навсякъде, но не и в любовта.

Ако искате да се щастливи в любовта, нека между вас и любимия има известна дистанция. Скъсите ли я, любовта ще бъде изгубена.

Най-важният въпрос в живота е любовта. Ако успеете да го разрешите, ще се справите и с всички останали въпроси, независимо от тяхното естество.

Ако искате някой да ви обича, дайте му свобода.

Можете да обичате, но нямате право да обсебвате човека. Природата не го позволява. Тя ви дава неща, за да ги употребите, но не и да обсебите. Тя ще противодейства, ако опитате да обсебите онова, което е създала.

Човешко е да обичаш онези, които обичат теб. Всеки го може. Не всеки обаче може да бъде благоразположен към онези, които не са благоразположени към теб. Това е божествено.

Питате се кога любовта показва силата си? – Когато е подложена на натиск.

Най-великото нещо за човека е да срещне душа, която да разговаря и да получи нещо светло и ново, което тя носи в себе си.

Любовта изисква решителност, подвиг и смелост.

Ще познаете, че някой ви обича, ако в негово присъствие намаляват всички проблеми и затруднения, които имате.

Ако не сте готови да пожертвате всичко за любовта, няма да разберете живота. Човек трябва да може да прави жертви. Да съумее да види красивото във всички противоречия.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес