Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите филми на ужасите, които да гледате днес

07 февруари 2023, 15:44 часа

В следващите редове ще ви направим препоръка за най-добрите заглавия от един сравнително нетипичен за препоръчване жанр - този на филмите на ужасите. Ще ви представим някои не чак толкова известни, но много качествени филми, които може да гледате, когато искате да си пуснете нещо, от което да ви се изправи косата. Имайте предвид, че тези филми съдържат сцени, които не са подходящи за малолетни. Ето и нашите предложения: 

Tales from the hood

Един филм от вече далечната 1995-та година. Сюжетът на този филм се развива в Лос Анджелис и проследява трима младежи от гетото, които отиват при странния собственик на една погребална агенция, за да си закупят наркотици. С течение на времето научаваме повече за някои от историите на хората, които са били погребани от агенцията. Хорър елементът е вкаран именно в тези истории, а трябва да кажем, че някои от тях ще ви накарат да настръхнете от ужас. 

Attack the Block

Скачаме до 2011-та година, за да се насладим на този хорър с доста екшън и комедийни елементи. Британският фантастичен ужас проследява група тинейджъри, които са квартални хулигани, но са изправени пред важна задача - да пазят своя квартал от извънземно нашествие. В крайна сметка как група извънземни могат да се опълчат на местните лоши момчета? Самите извънземни изглеждат доста дебилно - големи черни космати създания със зъби, които светят в тъмното. При всичко написано до тук, все пак дайте шанс на филма - той успешно вкарва хорър елементи в една история, която е абсурдна и забавна, но задължителна за гледане. 

Candyman 

Още един филм от 90-те (1992-ра), който предлага перфектен микс от ужас и трилър. Сюжетът проследява разследването на една студентка, която иска да разнищи градска легенда в един от кварталите на Чикаго. Тя призовава въпросния убиец Candyman. Самият филм има две продължения, които задълбочават историята, а съвсем скоро се сдоби и с нова версия, която по-скоро разводнява лентата, отколкото да я надгради. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес