Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите цветове за кухнята за 2024 г. според дизайнерите

31 януари 2024, 11:22 часа

Ремонтът на кухнята не е евтин и въпросът в какъв цвят да купите комплекта е объркващ за мнозина. В крайна сметка, трябва да изберете дизайн, който няма да ви омръзне няколко години. Дизайнерите са посочили пет цвята за кухнята - от топли неутрални до смели - които е по-вероятно да не ви омръзнат в близко бъдеще след ремонта.

Естествено зелено

Това е един от най-универсалните цветове и се смята от много експерти за „новия неутрален“. Той е на радара на дизайнерите от известно време и ще продължи да бъде популярен през 2024 г. Тъй като зеленото се свързва предимно с природата, то може да даде усещане за спокойствие, комфорт и позитивност. С гама от нюанси, вариращи от популярната днес бледа салвия до тъмнозелено, тя подхожда на кухни от всички стилове и размери. Препоръчително е да изберете възможно най-естествени нюанси, например маслинено или сиво-зелено.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Тъмносин

Друг цвят, който е успокояващ, но в същото време изглежда елегантен и вечен. Според интериорния дизайнер Линдзи Дейвис синьото е класика и един от най-лесните цветове за използване, защото се съчетава добре с различни стилове и нюанси на шкафа. Можете да изберете както леко ярък, така и по-тъмен вариант на синьото, защото тъмният комплект е класика, казват специалистите.

Черен

Елегантният наситен черен цвят никога няма да излезе от мода, което го прави добър избор за кухненски декор. С този цвят обаче е малко по-трудно, защото е важно да го балансирате с по-светли и топли елементи, за да не се чувствате като в леговището на чудовище, каза архитект Катрин Уайт. Освен това някои смятат, че черната кухня не е най-практичната опция, но ако се грижите за нея правилно, тогава ефектът „уау“ е гарантиран.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Топло кремаво

Топлите кремове и светлите таупи са неутрални цветове, които внасят топлина и уют в пространството, като същевременно поддържат светлина и яркост. Тези нюанси също няма да омръзнат бързо, тъй като не привличат много внимание към себе си, но създават цялостна приятна атмосфера в стаята.

Кремавият цвят се съчетава добре с различни покрития и текстури. Според експерти това е още един вечен нюанс, който ще подхожда на тези, които са уморени от бялото. Една от възможностите е да изберете светло сив цвят, съчетан с по-тъмно сив и каменен плот за изтънчен вид на кухнята.

Любим цвят

Ако се съмнявате какъв цвят да изберете за кухнята си, просто помислете за любимия, съветват дизайнерите. Дори ако сивото или зеленото е на мода, можете да боядисате кухнята си в любимия си цвят, като жълто, кралско синьо или дори розово. Тогава ще имате по-голям шанс да се наслаждавате възможно най-дълго на новата си кухня, която ще бъде съобразена с вашата личност.

Ако любимият ви цвят е твърде ярък за вашата кухня, можете да го съчетаете с бели или неутрални дървесни тонове. Можете също така да използвате любимия си цвят като акцентен цвят, може би само върху долните шкафове, а останалите да боядисате в неутрален цвят.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес