Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надпис върху тв Останкино за руската естрадна примадона: "Алла, добре че избяга…" (ВИДЕО)

31 май 2022, 08:15 часа

Светещ надпис върху сградата на телевизионния център Останкино в Москва прикова погледите на жителите на руската столица. Преди денонощие на фасадата на сградата се появил надпис, явно адресиран до избягалата от Русия естрадна певица Алла Пугачова.

Фамилията "Пугачова" не е посочена, но мнозина "четат между редовете" за нея.

„Алла, добре че избяга. Алла, ти отдавна тук всички си „за**ала“. Надписът има рима на руски език.

Авторът на надписа не е известен, а по информация на руски медии Пугачова е избягала в Израел и не смята да се връща.

Избраха най-популярната песен на Алла Пугачова

73-годишната легенда на руската естрада още през 2009 г. взела решение да сложи край на кариерата си. Тя искала да изпълнява и записва нови композиции още дълго, но здравето вече не ѝ позволявало да отделя много време на работа. Освен това звездата се оплакала в началото на 2000-те, че гласът ѝ потъва, и лекарите я посъветвали да не напряга гласните си струни.

Владимир Путин награждава Алла Пугачова (2014) с орден "За заслуги към Отечеството, IV степен. Снимка: Kremlin.ru / CC BY 4.0

Оттогава примадоната изнесла само няколко концерта. От много години единствената утеха за феновете на легендата са старите ѝ песни и „денят на жълтите цветя“. Пугачова го устройвала в началото на март, за да отбележи настъпването на пролетта. Тогава канела всички да дойдат в имението ѝ в село Гряз, а самата тя излизала на балкона и им махала с ръка. По традиция ѝ носели букети от жълти мимози, лалета или рози. Тази година празникът се провел без нея и така станало ясно, че руската примадона е напуснала Русия. Самата Пугачова била забелязана на летище Внуково още в края на февруари. Впоследствие станало ясно, че е взела със себе си настоящия си съпруг Максим Галкин и децата си Лиза и Гари.

"Милион червени рози" е един от най-популярните хитове на руската естрадна примадона.

Първоначално Пугачова пазела мълчание, но когато все пак се обадила, не назовала причините за заминаването си. „Ваканциите, отпускът и лечението не се смятат за емиграция“, заявила само руската примадона.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Руска тв водеща обяви края на "специалната операция" в Украйна и назова следващата цел

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес