Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж оцеля, след като беше погълнат от кит (ВИДЕО)

11 март 2019, 07:55 часа

Любител на фотографията оцеля, след като беше на практика изяден от кит край пристанището на южноафриканското пристанище Порт Елизабет, предават световните медии.

Въпросният човек на име Райнер Шимпф снимал миграцията на сардините, която освен китове привлича пингвини, тюлени, делфини, акули и морски птици - всички от които се надяват да си уловят вкусна плячка. Изведнъж се появил ивичест брайдов кит, отворил устата си и погълнал фотографа с главата напред. За щастие на човека, китът го изплюл.

"Бях концентриран върху акулите, но изведнъж стана тъмно. Бях изместен напред и усетих напрежение около торса си - тогава осъзнах, че ме е сграбчил кит. Нямах време за страх - единствено помислих, че китът не може да ме погълне, защото гърлото му не е достатъчно голямо - то е широко колкото предмишница. Задържах дъха си, защото помислих, че той може да се гмурне, но след това той ме изплю", разказа Шимпф. С него във водата са били още двама души.

Китът, според пострадалия, е бил дълъг към 15 метра и е тежал около 20 тона. Шимпф каза и, че преживяното го накарало да осъзнае незначителността на хората - по отношение на ръста.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес