Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Морално остарели: 5 предмета в интериора, от които е крайно време да се отървете

21 март 2023, 19:22 часа

Мебелите имат два срока на годност - физически и морален. Първият често е по-дълъг от втория, поради което в редовите апартаменти можете да намерите предмети, които отдавна не са от значение и безнадеждно развалят интериора. Има поне пет остарели интериорни предмета, които отдавна е трябвало да бъдат изхвърлени.

Гардероб на панти с безвкусен дизайн

Гардеробите с богато украсени фасади, изработени от позлата, мъниста, връзки за карета, бяха актуални през 2000-те. Тогава интериорът често е бил украсяван с такива боядисани и сложни шкафове. Сега дизайнерите настояват да замените тези остарели мебели с по-модерни и стилни. Минималистичен дизайн, монотонност и дори „прозрачност“ са добре дошли, тоест техника, когато шкафът се слива със стената.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Душ кабина

Обемните кабини с панел, покрив, различни режими на пръскане на водата, осветление и дори радио изглеждаха нещо фантастично и много стилно преди няколко години. Разбира се, това е функционален елемент, но вероятно нито един собственик не е използвал всички тези способности на кабината ежедневно. Покупката ѝ не само не е оправдана, но и заема доста място и разваля външния вид на банята. Можете лесно да замените такъв хидробокс с душ ъгъл. Той е атрактивен, практичен и удобен за използване. В допълнение, за ъгъла можете самостоятелно да изберете душ панел - дъждовен душ или обикновена лейка.

Остарели табуретки

В апартаментите все още често се срещат остарели модели табуретки с кожени седалки и обемисти опори. Но те вече не се вписват в модерния интериор. В същото време не е необходимо напълно да изоставяте табуретките, ако имате специална симпатия към тях. Достатъчно е просто да ги замените с актуални образци с меки седалки и правилни форми.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Холна маса със стъклен плот

Стъкленият плот прави масата безтегловна, което я вписва добре в малки пространства. Но има няколко недостатъка: такъв модел се счита за демоде в интериора и непрактичен поради неговата крехкост и замърсяване. Актуалните холни маси са модели с изцяло дървен плот върху елегантни крака или върху безтегловни подпори.

Цветна подсветка

Това създава ефектен външен вид в апартамента. Зеленото, розовото, синьото осветление всъщност привлича вниманието, но бързо отегчава и лишава апартамента от комфорт. Сега хората се отдалечават от тази техника в полза на многостепенно осветление с няколко източника на светлина под формата на полилей, подови лампи, настолни и стенни лампи. Но ако е необходимо осветление, например за работна повърхност в кухнята или на рафтовете на стелажа, тогава е по-добре да изберете обикновена студена бяла или топла светлина.

Някои интериорни елементи отдавна са остарели, но мнозина продължават да ги използват, без да знаят как да поправят ситуацията.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес