Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модерният маникюр за празниците

24 ноември 2021, 16:48 часа

Коледа е празник на блясъка, на червеното пиршество и златистите детайли. В празничната нощ, освен от елегантно облекло, проблясващо нежно под светлините на елхата, свещите и коледните лампи, се нуждаете от и бляскав маникюр, достоен съперник на звездите. Събрали сме за вас модните трендове при празничния маникюр, с които ще очаровате с визията си.

1.       Блясък и дързост

Празничният маникюр е бляскав. Забравете обаче за скучните нокти, решени в монотонно златисто и се отдайте на детайлите и разнообразието. Лакирайте ноктите в един цвят, съобразен с тоалета ви, или в неутрален – бежово, бяло, черно. Потопете безименните пръсти в златист или сребрист брокат, преди лакът ви да е напълно изсъхнал. Поставете камъни, звезди или друга бляскава украса с цвета на броката на няколко от останалите пръсти. Запечатайте творението с топ лак.

2.       Червено изящество

Червеният цвят е предпочитан за коледните празници. Подходете творчески и не се ограничавайте само до него. Вземете чаша с вода и капнете от червения лак върху повърхността на водата. Не разбърквайте. Изчакайте няколко секунди капката да се разлее леко и капнете в центъра ѝ сребрист лак. Отново капнете червено и отново сребристо. Повтаряйте, докато изпълните цялата повърхност на чашата. Намажете внимателно кожата около ноктите с крем, както и възглавничките на пръстите. Внимавайте да не докосвате нокътната плочка. Потопете внимателно пръст във водата, оберете лака около пръста с тампон за уши, за да се  освободи пръста и го извадете леко и бавно. Шедьовърът върху нокътя ви ще изглежда като пъстра плетеница от ивици, окръжности и преливки на червеното и среброто. Може да оставите останалите нокти само в червено или да повторите процедурата с капването на лакове в чашата, докато лакирате всички пръсти. Водата трябва да се сменя след всеки пръст. Не пропускайте да запечатате с топ лак, както и да нанесете акценти на останалите нокти със сребристи стикери, ако се ограничите с водното вълшебство до един пръст на ръката.

3.       Коледни рисунки

За този маникюр ще ви трябват стикери или ваденки за нокти със зимна или празнична тематика. Лакирайте ноктите в избран цвят, подходящ за тоалета ви. Изчакайте да изсъхнат. Изрежете ваденка за нокти, потопете я във вода за 30-60 секунди, отделете я от картончето и я притиснете към нокътя. Изгладете внимателно, за да прилегне идеално, като действате бавно и нежно, за да не я скъсате. Изчакайте да изсъхне изцяло и нанесете топ лак. Може да украсите само част от ноктите, както и да направите цяла серия с разнообразие от коледни фигури и надписи.

Други идеи:

  • Ако държите на френския маникюр, може да го направите със сребрист или златист лак вместо бял.
  • Червеният лак повече си подхожда със сребристо, белият – със златисто.
  • Вместо брокат или брокатен лак може да използвате бляскаво фолио за нокти или камъни.
  • Не прекалявайте. Правете акцентни нокти, за да запазите умерената и елегантна визия. Не смесвайте блясък с различен цвят.

 

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес