Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моделите използват тези лесни трикове, за да прикрият мазна коса

17 ноември 2022, 15:32 часа

Мазната коса е неприятен козметичен дефект, който може да бъде причинен както от околната среда, така и от генетични, здравословни или хормонални фактори. Идеалният вариант е да се измивате с мек шампоан за мазна коса и честа употреба винаги когато забележим, че косата е омазнена и залепена за скалпа. Това обаче не е винаги възможно – пътуване, ангажименти, палатка в планината – много са ситуациите, при които не можем да измием косата си. Моделите, чиято работа е изтощителна и свързана с дълги полети и серия от ангажименти, между които често нямат и минута време, споделят трикове, които използват, за да прикрият мазна коса.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Ефектни и работещи трикове за прикриване на мазна коса

1. Сух шампоан

Индустрията е напреднала до степен, при която водата не е нужна, за да измиете косата си. На пазара се предлагат стотици видове сух шампоан – една бутилка, с която може да напръскате косата си и да се сдобиете с грива със свеж вид, замества душа, шампоана и балсама, както и времето за сушене и оформяне на прическата. Важно е да изберете подходящия за вас сух шампоан според типа и цвета на косата ви, както и да не прекалявате с него, тоест да не разчитате само на сухия шампоан и да го редувате с нормално измиване, за да не навредите на скалпа си особено ако е чувствителен. Нямате сух шампоан в чантата си? Направете като моделите и използвайте пудрата си или салфетките за мазна кожа, с които попивате лъщенето по лицето си.

2. Тюрбан

Шал, тюрбан, шапка – аксесоарите са модерни, придават ви стил и красота и идеално прикриват мазната коса. Употребата на подобри аксесоари е сред най-често използваните трикове за мазна коса от моделите. Изберете шала, лентата или шапката според тоалета си и се насладете на стилна визия и чар.

Топ 5 стъпки към здрава и блестяща коса

3. Гел

Да, звучи невероятно, че може да решите проблема с омазнената и залепнала за скалпа коса с… още залепване. Моделите често си правят прически с гел с мокър ефект – решение, което често използват, защото е не само ефективно при проблем с мазни корени и коса без обем, но и превръща дефекта в ефект. За да се възползвате обаче от подобни трикове за мазна коса, следва да ви подхожда на визията и формата на лицето прическа с мокър ефект.

4. Кок и вдигната коса

Конските опашки не са на мода. Небрежният кок обаче винаги ще бъде. Ако косата е мазна и не може да я измиете веднага, хванете част от нея на висок небрежен кок и оставете долните пластове да се спускат свободно върху рамената. Красиво, секси и определено работещо решение, с което да постигнете превъзходна визия, без да разбере никой, че криете мазна коса.

Най-добрите съвети за здрава и красива коса

5. Плитки

Моделите често използват тези трикове за мазна коса – плитки. Класически, щури, небрежни или изпипани до последния косъм, те прикриват идеално омазнения вид на косата и едновременно с това са идеален вариант за по-младите дами, придавайки им закачлива момичешка визия. Разбира се трябва да можете да плетете плитки или да има кой да ви сплете, за да се възползвате от предимствата на този трик.

6. Негово величество сешоара

Да, вероятно не носите този уред в чантата си, но може да го откриете във всеки хотел, тоалетна и бензиностанция. Издухайте косата си, като я държите обърната наопаки – сушете се с главата надолу. След това сменете посоката на пътя си – ако сте с път от лявата страна, направете такъв от дясната. Ще останете възхитени колко много обем и чар придават простичката промяна на пътя върху главата ви и употребата на крайпътния сешоар.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес