Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Махнете тези аксесоари и дрехи от вас, защото състаряват

05 април 2022, 10:45 часа

В зависимост от начина, по който се грижим за външния си вид, можем да получим по-младежко или по-старческо изражение. Понякога допускаме леки грешки, които е възможно видимо да ни състарят, а никоя жена не би искала това да се случи. Ето и няколко примера от ежедневието, които е възможно да ви придадат по-зрял вид. 

Широки дрехи

Дрехите тип чувал не са подходящи за фигурата ви дори ако смятате, че с тях ще прикриете несъвършенствата си и излишните килограми. Те ще ви придадат цялостен по-старчески вид, затова е по-добре да се придържате към кройки, които ще подчертаят фигурата ви.

Кристали и апликации

Разбира се, стилно ще е, ако се съобразите с количеството и екстравагантността на модела, но като цяло, кристалните орнаменти и подобни декорации в различни форми се счита, че ни състаряват. Внимавайте с наслагването на твърде много подобни аксесоари към визията си.

Чорапогащник мрежа

За тях можем да кажем, че вече са демоде и се използват предимно за специфични карнавални костюми, тематични партита или фотосесии. Освен това, те ни състаряват значително. Доверете се на класическия едноцветен чорапогащник за стилна визия и изваяни крака.

Блузи с прилепнал ръкав

Ако имате по-едра фигура в горната част, то ви съветваме да не прибягвате към подобен модел блузи, тъй като те ще ви направят да изглеждате визуално още по-едри. Те са по-подходящи за съвсем слаби жени, но и тук трябва да се внимава с размера – винаги избирайте точния, не по-голям.

Дрехи от определени цветове

Дрехите, обагрени в земни цветове обикновено придават няколко допълнителни годинки на външния ни вид. Такива са например кафявият, синьо-зеленият, тъмножълтият, маслиненият и др. Те карат бръчките да изпъкват още повече и правят лицето ни да изглежда бледо. Съветваме ви да се спрете на телесните нюанси или на цветове от рода на капучиното.

Обемни бижута

Голяма огърлица от перли или голям пръстен с камъни обикновено асоциираме с по-възрастни жени. Тези бижута, особено колиетата с по-големи камъни, придават на лицето ни по-състарен вид. Ако искате да запазите невинността и младостта, заложете на огърлица с една перла, вместо цял наниз от тях.

Плетени шапки

Зимните плетени шапки ни спасяват от студа навън, но е и факт, че някои от тях значително състаряват вида ни. Те се срещат с всякакви дизайни – с перли, апликации, бродерии, мъниста и т.н. – забравете за тях, ако искате да запазите стилната и младежката си визия. Вместо тях може да се спрете на яке с по-голяма качулка или шапка с помпони. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес