Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магически трик, който ще направи хвърчащата ви коса гладка и блестяща

04 октомври 2024, 06:30 часа

Представете си следното: рано сутрин е и трябва да излезете до 10 минути. Плановете включват посещение на салон за красота, закарване на колата на ремонт и да стигнете навреме в офиса. Разбира се, искате да изглеждате свежи и привлекателни, но ето какъв е проблемът: когато се погледнете в огледалото, косата ви не изглежда особено добре – като облак е и стърчи на различни посоки. И за капак, нямате под ръка антистатик, който да коригира ситуацията. Не изпадайте в паника! Има прост и достъпен начин незабавно да приведете косата си в ред. Ще споделим с вас за един изпитан метод, който ще ви помогне да изглеждате страхотно дори и рано сутрин.

 

Магически лайфхак

Още: Защо косата пада повече през есента и как може да се предотврати?

В социалните мрежи има много полезни съвети, като един от тях стана особено популярен. Това е един ефективен трик, който си струва да опитате. Ако косата ви е хвърчаща, можете лесно да я загладите с обикновено алуминиево фолио. Да, това е не само продукт за гювечи, но и отлично решение за грижа за косата.

Запознати твърдят, че след използване на алуминиево фолио косата става гладка и лъскава. Мнозина потвърждават ефективността на този метод, което го прави истинско откритие за хората с подобни проблеми.

 

Допълнителни съвети за борба с хвърчащата коса

Още: 8 грешки в грижата за косата, които я превръщат в слама (и как да ги избягвате)

В допълнение към магическото фолио, има и други начини да поддържате косата си в перфектно състояние:

1.       Метални гребени: Заменете пластмасовите гребени с метални. Те помагат да направите косата по-гладка и блестяща, предотвратявайки статично електричество.

2.       Измиване на косата с хладка вода: Изплакването на косата с хладка вода помага за поддържане на нейната структура и предотвратява излишното накъдряне. Топлата вода може да направи косата по-наелектризирана и къдрава.

3.       Овлажняващи балсами и маски: Тези продукти са необходими за овлажняване и подхранване на косата. Те правят косата по-послушна и блестяща, като намаляват склонността й да не се къдри.

Още: Само 10 % от жените знаят как да мият косата си, за да стане лъскава

4.       Копринена калъфка за възглавница: Спете върху копринена калъфка за възглавница. Тя не само ще ви осигури комфортен сън, но и ще предотврати наелектризирането на косата ви, благодарение на гладката си текстура.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес