Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесно отпушване на тоалетната с домашни средства

11 септември 2021, 14:50 часа

Запушената тоалетна е сериозен проблем. Независимо дали става въпрос за тоалетна в частен или обществен дом, не може да се отрече, че запушването на канализацията е много разрушително. Просто казано, нормалното използване на тоалетната е просто невъзможно в този случай. Ако се чудите как да отпушите тоалетната, вие сте на правилното място. 

Заслужава да се отбележи, че запушената тоалетна в никакъв случай не е случайност. Твърде много тоалетна хартия , повреда в промиването, хартиени кърпи или подложки, останали в  купичките - това са може би най-честите причини за този неприятен проблем. Едно е сигурно, не бива да се приема с лека ръка. Не е просто липса на комфорт. Запушената тоалетна е гаранция за размножаване на бактерии и неприятна миризма. Случва се вода да се разлива от запушена тоалетна. Ето защо трябва да действате възможно най-бързо, защото всяко забавяне може да усложни много повече ситуацията. Как да отпушим запушена тоалетна?

Запушена тоалетна - домашни средства

Ако се чудите какво да отпушите тоалетната , имаме добра новина за вас. Случва се домашните средства да са най -достатъчни. Можете да използвате следните методи, за да изтласкате запушената канализация:

препарат за миене на съдове - изсипете препарат за миене в тоалетната вода за около 15 минути. След 15 минути залейте всичко с топла вода и след още няколко минути просто използвайте препарата за изплакване. Този метод може да бъде полезен, ако канализацията е запушена с тоалетна хартия или хартиена кърпа;

сода за хляб с оцет - как да почистите тоалетната по този начин ? След като изсипете оцет върху содата, изчакайте няколко минути и промийте водата в тоалетната;

Къртицата - популярен химически продукт, който е високо ценен от години. Това в никакъв случай не е съвпадение. Много потребители могат да потвърдят, че Къртицата е чудесен начин да отпушите запушена тоалетна. Не забравяйте обаче, че не си струва да прекалявате с количеството на този препарат, защото това може да доведе до още по-лошо запушване. Най-добре би било да следвате инструкциите внимателно;

телена закачалка за дрехи - това решение ще бъде полезно, ако решите механично да премахнете запушването. Първо трябва да разгънете закачалката по такъв начин, че да може да се вкара в канализацията на тоалетната чиния. С енергични движения към напред и назад, трябва да изтласкате нещата от канала, които го блокират.

специално бутало - устройство с характерен гумен връх, което ефективно помага за премахване на запушванията. Използването на буталото е не само изключително лесно, но и много бързо и ефективно. Просто поставете гумения връх в тоалетната чиния, смучете (натиснете надолу) и изсмучете. Работата с инструмента е изключително проста.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес