Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесните трикове за евтино отопляване на дома дори без изолация

27 октомври 2022, 17:13 часа

Можете лесно и бързо да затоплите жилището си, като не хабите средства в засилване на парно и климатик, с няколко лесни трика. Но как? 

Фолио

Алуминиевото фолио, сложено на стената зад радиатора, отразява топлината в стаята и така тя се загрява доста по-бързо и за доста по-дълго време.

Дните от седмицата, в които трябва да почистите дома си, за да се отървете от негативната енергия

Включете вентилатора

Макар и да не е едно от най-икономичните решения, вентилаторът не охлажда, а завърта въздуха и ако го сложите срещу отоплителния уред, той ще разпръска топлия въздух по-бързо из стаята.

Сменете чаршафите.

И най-важното - използвайте хавлиени. Хавлиените чаршафи държат топло и никога вече няма да си лягате в леденото легло, замръзвайки.

Дайте шанс на слънцето да влезе в дома ви

Ако локацията на апартамента или къщата ви позволява, дърпайте смело щори и пердета и пускайте слънчевата светлина. Това затопля стаята поне до залез, като температурата се задържа след това, пускайте пердетата пред прозорците.

Запалете свещите

Свещите не са само за естетика, топлите аромати загряват и физически, а дори светлината е достатъчно ярка, за да излъчи топлина. Освен това те създават уют, който макар и по-илюзорно, пак ни кара да се чувстваме по-добре.

8 знака, че хармонията в дома ви е нарушена

Гответе храна във фурната

Ако сготвите нещо във фурната, ще успеете да затоплите поне цялата кухня и на всичкото отгоре това ще ви събере около масата със семейството да хапнете нещо вкусно.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес