Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесни начини за отпушване на тоалетната

15 май 2022, 12:30 часа

Запушването на тоалетната е неприятно събитие, което може да разстрои не на шега всяка семейна идилия, независимо колко добре се разбирате с партньора си. Още повече, ако опитът за решаването се провали. Точно затова трябва да бъдете подготвени и в случай на такава неприятна ситуация да реагирате веднага.

На първо място не трябва да изпадате в паника, а да се опитате да използвате най-лесния начин за решаване на този вид проблеми. С други думи да излеете в тоалетната кофа с вряла вода. Често това може да ви реши проблема, особено ако нещата, които са запушили тоалетната, са малки и врялата вода би помогнала.

Този трик действа безотказно, ако тоалетната е запушена с храни, мазнини, парчета сапун или прекалено много хартия. Ако не се отпуши веднага, то опитайте с кофа още по-вряла вода. Разбира се, ако тоалетната е запушена с твърди предмети и строителни отпадъци, то ще трябва да използвате по-крупни мерки.

Това включва да се опитате да отпушите с плунжер или тел за отпушване на канали. Този е най-популярният начин за отпушване на канали. За да бъде ефективно използването на плунжер, то трябва да има достатъчно вода в каналите. Можете да комбинирате този метод със заливането с вряла вода. С резки движения трябва да създадете вакуум. Чрез него замърсителите ще се разместят и така тоалетната ви ще се отпуши.

Има също така вариант да използвате свредел за отпушване на канали. Ако нямате такъв, можете да използвате специална стоманизирана тел. Тя има кука в единия си край, като целта е да извадите боклука, който е запушил канала. Друг вариант е да използвате вендузи, но трябва да внимавате да не прелее канала.

Имате възможност и да използвате специални препарати за отпушване на тоалетните. Те също, както и методът с врялата вода, действат само в определени ситуации, когато са запушени с разтворими отпадъци.

Също ефективно средство за отпушване е буталото. Използва се, когато голям предмет, например играчка, е запушил тоалетната. Можете да го загубите от всяка железария или строителен магазин. Буталото е прост механизъм, който от едната страна има дървена дръжка, а от другата гумена клапа. Целта е да създадете вакуум и с него да извадите предмета, който запушва тоалетната ви.

В краен случай, ако не можете да се справите с тези методи, то извикайте професионалист. Проблемът би трябвало да се реши и само с тяхна помощ, но при по-сериозни аварии се налага намесата на трета страна. Услугата е достъпна, така че бързо ще откриете вашия човек.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес