Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен начин за бързо придаване на обем на косата

03 юни 2024, 14:44 часа

Прости лайфхакове с помощта на велкро къдрици или маша с диаметър 25–35 милиметра ще ви помогнат да придадете обем на косата си бързо и без допълнителни усилия.

Според стилисти, за да получите обем, първо трябва да изплакнете добре косата си. Най-добре е винаги да правите това два пъти и да използвате шампоан, който се пени добре. Също така е важно да не втривате балсам или маска в корените, а да ги нанасяте само по дължините и краищата.

На етапа на сушене на косата трябва да използвате специални спрейове за обем на корените, те трябва да се прилагат върху почти изсушена коса. Можете също така да получите допълнителен обем, като повдигнете кичурите нагоре с гребен.

Също така, за тези, които мечтаят за обем, велкро къдриците ще дойдат на помощ. На тях трябва да навиете косата си и да я оставите да се накъдри буквално десет минути. Ширината на кичурите трябва да съответства на диаметъра на къдрене, а напрежението трябва да е достатъчно силно: колкото по-силно е, толкова по-добър е обемът. Ефектът може да се подсигури с качествен лак за коса.

Как да отгледаме гъста и здрава коса: 9 правила за шикозна коса

Освен това, можете да използвате маша с диаметър 25–35 милиметра.

С нейна помощ ще бъде достатъчно да навиете няколко кичура, като ги завъртите от корените, и когато се охладят малко, нанесете текстуриращ крем или сух шампоан в корените и срешете цялата коса, като наведете главата си надолу може да се фиксира и отгоре с лак.

Важно е техниката с маша да се използва само върху добре подсушена коса, в противен случай при къдренето влагата ще се изпари и целият обем ще спадне, допълва експертът.

Стилист скоро разсея популярния мит, че честото подстригване води до бърз растеж на косата. Според експерта тук няма никаква връзка, а честотата на подстригване се определя индивидуално. Всичко зависи от нейното качество и желанието на самия човек.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес