Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красивите нокти изискват специална грижа

03 април 2021, 09:30 часа

Когато говорим за грижа за ноктите нямаме предвид посещения на скъпи салони и използване услугите на маникюрист. Всичко можем да постигнем лесно и в домашни условия.

Кремът за околоочния контур, който вече е с изтекъл срок на действие, може да се използва и за грижа за кожичките. Не го изхвърляйте.  Той ще ги подхрани добре и ще ги направи изключително нежни.

Как спешно да изтриете лак, ако наблизо няма лакочистител? Тук не визираме гел лака, а обикновен лак. Достатъчно е да нанесете слой прозрачен лак върху стария лак и незабавно да го избършете - той ще бъде премахнат заедно със слоя на стария лак. За кратко време ноктите ви ще са чисти.

Ако любимият ви лак е започнал да изсъхва и капачката се превърта и трудно се отваря, увийте го с най-елементарно гумено ластиче и отворете шишенцето без проблем. Ще се получи без никакви затруднения.

Всичко, което се намира в шкафа с козметика може да бъде използвано и след като вече му е изтекъл срока за използване. Не изхвърляйте ненужните си сенки за очи. Те ще ви служат и като декорация за необичаен и ярък маникюр. Не се шегуваме! Достатъчно е да вземете от сенките с плоска четка и да нанесете върху леко изсъхналия лак с нежни потупвания. След това трябва да покриете ноктите с топ лак. Резултатът определено ще ви изненада. Особено ефектно е със сенките с брокат.

За да премахнете лесно лака от кутикулата на ноктите, нанесете върху нея обикновен вазелин или мазен крем, преди да започнете с работата върху маникюра.

Ноктите имат нужда от витамини и минерали

Витамините се различават значително по своя терапевтичен ефект и въздействие върху човешкото тяло. Нека да видим какви вещества са необходими за решаване на конкретни проблеми с ноктите:

Наслояване

Това са симптоми на недостиг на витамин: H, C, D, E.

Изтъняване

Липса на витамини от група В. А също и дефицит на желязо, цинк, селен.

Крехкост

Това е признак за липса на биотин, колаген, протеини и калций.

Белите ивици и петна показват липса на желязо.

Надлъжните изпъкнали ивици показват липса на влага или неправилен метаболизъм.

Може да се забележи, че някои дефекти на нокътната плочка могат да се проявят в различни заболявания. Ето защо, преди да приемате витаминни комплекси и да се опирате на правилното хранене, е необходимо да преминете тестове и да разберете точно какви вещества липсват.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес