Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на една ера – жените оставят сутиените вкъщи

07 януари 2021, 08:15 часа

Епидемията от COVID-19 и домашната изолация са на път да променят изцяло начина, по който жените гледат на носенето на сутиен. Все по-често се поставя въпроса дали нещо толкова естествено като женските гърди трябва да се скрива, заради наложени обществени стереотипи и схващането, че излизането без сутиен е неприлично и се приема като лековато.

След втората вълна на локдауна обаче е сигурно. Повечето жени са забравили напълно за съществуването на сутиена и все по-често можем да видим дами, които са излезли навън без него. Съобразяването с този насаден до този момент стереотип изчезва все повече, защото самото излизане от вкъщи става по-важно от всичко. А времето прекарано извън дома без сутиени и излишна суета измества изискването за приличие и визуалните претенции дали и как ще прозират очертанията на гърдите.

КАКВО СЕ СЛУВА С ГЪРДИТЕ ВИ, АКО НЕ НОСИТЕ СУТИЕН

Смята се, че много от жените, които са усетили удобството да ходят без сутиен едва ли ще се върнат отново към ограничаващите му функции и маркирането на територия – напускаш дома си слагаш сутиен, вкъщи го сваляш веднага – ще остане в историята.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес