Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите упражнения срещу целулит?

19 септември 2022, 20:10 часа

Рано или късно повечето от нас жените се замислят как да премахнат целулита, който изглежда неестетичен, досаден и ни кара да забравите за отворените бански костюми и бикини. Абсолютно е възможно да се справите с него, ако подходите към него компетентно.

Как да ускорим борбата с целулита?

Методите за справяне с целулита са добре познати на повечето момичета. В много отношения те съвпадат със здравословния начин на живот. Това са спорт или поне редовно ходене, отказването от лошите навици, налагането на диета, използване на всякакви кремове, ексфолианти и друга козметика с антицелулитен ефект. Всички тези методи наистина работят, те са доста ефективни, но в по-голямата си част са предназначени за дълго време.

Двата основни врагове на целулита са - специални упражнения и масаж за отслабване. Всеки набор от упражнения за целулит е насочен главно към трениране на мускулите на краката, задните части и корема, тъй като именно в тези области най-често се получават мастни натрупвания и се появява така наречения ефект - „портокалова кожа“.

Как да се отървем от целулита за 4 седмици?

Какви упражнения са ефикасни срещу целулита?

За да видите ефекта след месец, достатъчно е да практикувате тези упражнения по 15 минути сутрин и вечер. Основното нещо е да го правите редовно и много скоро целулитът ще започне да намалява, а везните ще ви зарадват с приятни числа. Добре е да опитате следните упражнения:

- За клякания трябва да стоите с успоредни крака и на ширината на раменете. Трябва също така да протягане вашите ръце, докато вдишвате, и да клякате, докато издишвате. Когато приключите с кляканията, трябва да сте обърнати към страните на обувките си. След това повторете упражнението с широка стойка, като раздалечите краката си.

- Този тип упражнение е фокусирано върху намаляването на появата на целулит по бедрата. За да изпълните упражнението, започнете, като се изправите прави с крака приблизително на ширината на раменете. След това вземете дъмбел във всяка ръка, огъвайки леко вашите колене, докато се навеждате леко напред. Представете си, че седите на стол, когато се разтягате. Трябва да избутате своите задни части назад, когато изпълнявате разтягането. След като приключите, можете да се върнете в изходна позиция.

- Докато вдишвате и издишвате, легнете с изправени крака на пода и изправени колене. Подпрете главата си на една ръка с долната част на гърба от пода; след това повдигнете единия крак, докато вдишвате и го спускайте, докато издишвате. Другата ръка трябва да лежи на пода.

Как да се отървем от целулита

Антицелулитните масажи намаляват появата на целулит по тялото

Масажирането на краката, бедрата, корема и други области с целулит може да премахне трапчинките. Този процес използва специфичен метод с двоен ефект. Той засяга кожата и подлежащата мастна тъкан едновременно. Чрез разграждане на мастните клетки, този метод естествено ги премахва от тялото.

Антицелулитният масаж има комплексно въздействие върху кожата и същевременно върху подкожната мастна тъкан. Благодарение на този масаж притока на кръв се нормализира, а оттам и доставката на кислород до тъканите, подобрява се релефът и структурата на кожата, намаляват се мастните натрупвания, премахват се отоците. Всичко това помага да се отървете от неприятната "портокалова кожа".

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес