Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите рок изпълнители на всички времена?

03 септември 2022, 15:44 часа

Вярваме, че рокът е вече и никога няма да умре. Музикалният стил е издигнат на такова високо ниво, че популярни групи и техните песни се слушат вече години наред. Разбира се, това се дължи на изключителните рок изпълнители, а в тази статия сме подбрали най-добрите от тях. Вижте ги: 

Бон Скот от AC/DC

Уникалният глас на австралиеца определено е тайната съставка за успеха на групата в световен мащаб. Просто си пуснете Back in Black или Thunderstruk, за да се изумите на неговия тембър и гласови възможности. Той е сочен за един от най-значимите гласове в рока от златните му години през 70-те и определено е причина много хора да са фенове на жанра и до днес. 

Честър Бенингтън от Linkin Park

Въпреки че почина преди няколко години бившият вокал на Linkin Park и групата оставиха значима следа в по-съвременната рок музика. Някои биха оспорили мястото им до легендите като Queen, Deep Purple и много други, но истината е, че групата никога не се е стремяла да се съревновава с тях. Linkin Park имаха свое уникално звучене, за което допринесе Честър, а благодарение на песните им той ще живее вечно. 

Разберете коя е най-добрата музика за кола

Кърт Кобейн от Nirvana

Кърт Кобейн е значимо име в историята на музиката като цяло. Вокалът и фронтмен на Нирвана ще бъде запомнен със своята противоречива личност, зависимост от наркотиците и странния край на неговия живот, който е забулен в мистерия. И все пак - неговото музикално наследство остава отвъд всичко. Множество от песните на групата му имат значими послания, които са важна тема и до днес и адресират много важни теми, за които не е удобно да се говори в обществото като изнасилванията, например. (песента "Rape me", която е написана по темата). 

Фреди Меркюри от Queen

Фреди Меркюри определено има собствена вселена в музикалния небосвод на рока. Уникален фронтмент, уникална енергия на сцената и талант от друг свят. Сочен за най-добрия в рока въобще, той има незаличима следа в пантеона на музикалното величие. Преди няколко години беше изигран по брилянтен начин от Рами Малек в биографичния филм за него. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес