Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Когато видите ТОВА по пилешкото месо, НИКОГА не го купувайте

12 октомври 2021, 09:45 часа

Пилешкото месо е един от най-често консумираните продукти. Свикнали сме да го приготвяме по най-разнообразни начини и да го поднасяме на трапезата си. Не винаги обаче се замисляме дали блюдото, което сме сътворили, включва наистина полезно месо.

Сигурни ли сте, че знаете как правилно да избирате пилешкия продукт от магазина и на какво следва да обърнете внимание, преди да го заплатите на касата?

Не купувайте пилешкото месо, ако видите това

Много внимавайте, когато избирате хранителни продукти от магазина. Наясно сме с това, че ежедневието на по-голямата част от нас е твърде забързано, но въпреки това е добре да отдадем повече внимание на храната, която консумираме.

Коя част от пилето е най-добре да не ядем

Огледайте добре месото, преди да го добавите в количката при останалите продукти.

Ако виждате бели ивици по повърхността му и твърде много мазнини, това е индикатор, че птиците са били хранени с храна с хормонални добавки. Такова месо в никакъв случай не може да се нарече полезно.

Друго, което ще ви помогне да узнаете колко качествен е продуктът, е неговият цвят. Полезното птиче месо трябва да е с розовикав цвят и в никакъв случай не бива да жълтее.

За да се уверите на 100%, че купувате качествен продукт, пипнете с ръце, предварително покрити с ръкавици. Структурата на полезното птиче месо е еластична. Ако усещате, че се разпада между пръстите ви, категорично сменете концепцията за обяда или вечерята.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес