Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карта Таро за деня, 7 януари

06 януари 2021, 17:21 часа

"Четворка пентакли" е картата от колодата на таро, която ще окаже влияние върху събитията и преживяванията ни в деня на 7 януари 2021 година.

Картата описва нещо, изградено с трудност, но и с известна граница на безопасност. Това може да бъде - бизнес, здраве, взаимоотношения или ценностна система.

Изграденото изглежда надеждно, но всъщност липсва еластичност и адаптивна способност. Арканата се свързва с притежаването и запазването на това, което ни принадлежи, удовлетворението от настоящата ситуация и желанието тя да се запази.

Символизира предпазливостта и внимателното планиране, готовността за действие, за да се постигне желаната стабилност или да се поддържа съществуващия ред. Това създава усещането, че не сме изгубили почвата под краката си.

"Четворка пентакли" се свързва и с фактор, застрашаващ настоящата стабилност. Картата се тълкува още като егоизъм и алчност, желанието да се защитят собствените ценности (време, пари, различни възможности), страх от загуба. Тя се интерпретира още като застой.

Ето какво влияние ще окаже "Четворка пентакли" върху различните сфери на живота ни в деня на 7 януари 2021 година.

Работа

В работата картата се свързва с понятието граница и символизира ограниченията. Тя описва ситуациите на разграничаване, разпадане на групи, компании, основаването на собствена компания. Пазете се от недобронамерени колеги.

Любов и взаимоотношения

"Четворка пентакли" има много различни значения в областта на личния живот и почти всички те са доста негативни.

На първо място, това е "не добра" карта. Свързва се с нежелание за компромис и промяна.

Картата дава ясно да се разбере, че кръгът от надежди и мечти е изключително ограничен. Важна характеристика на тази аркана е невъзможността за споделяне (в случая това е буквално нежелание да „споделяте“ себе си с друг човек).

Пари

Като цяло тази карта допринася за концентрацията на пари и други материални ресурси, но също така носи ясно усещане за тяхната недостатъчност. Тя се свързва с получаването на скромни доходи.

Здраве

Картата вещае блокажи на енергийни потоци. Може да означава и необходимостта от полагане на грижи за възрастен член от семейството.

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес