Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв цвят на косата отива най-много на кафяви очи?

04 октомври 2023, 10:16 часа

При избора на нюанс на косата е важно да разчитате не само на тенденциите и вкуса, но и на характеристиките на външния вид.

Правила при избор на цвят на косата за момичета с кафяви очи

Когато избирате красив цвят на косата за кафяви очи, също е важно да вземете предвид вида на цвета, тена на кожата, възрастта и наличието или отсъствието на сива коса. Съставът на боята също има значение. Естествените брюнетки трябва да бъдат особено внимателни при избора на боя: изсветляването може да разкрие червения пигмент, който не е подходящ за всеки цвят.

Какъв цвят на косата отива на кафяви очи? Тази селекция ще ви помогне да се ориентирате и да намерите нюанси на косата, които ще подчертаят очите ви и ще ви направят неустоима.

Събрахме примери за най-успешните комбинации, но ако не сте намерили правилната сред тях, следвайте тези прости съвети.

     1.  Комбинирайте контрасти: светлите очи блестят на фона на тъмна коса, а тъмните очи хипнотизират, когато са в рамка от светли.

     2.  Винаги се съобразявайте с тена на кожата си - той е основата за създаване на цветова хармония в грима и оцветяването.

     3. Ако искате да опитате модерни пастели, придържайте се към топли нюанси като розово злато.

     4. Когато радикално променяте цвета на косата си, не забравяйте за веждите си: изборът на руси ще изисква да ги изсветлите малко, а ако решите да имате тъмна коса, тогава просто ще трябва да боядисате светлите си вежди, за да не изглежда като ученичка, откраднала туба с боя на майка си.

За да боядисате косата си в цвят, който не отговаря съвсем на вашия цветен тип, но наистина ви харесва, опитайте да я боядисате с помощта на техниката ombre или да подчертаете някои кичури с този цвят - това ще поддържа хармонията на изображението и ще добави ценни нюанси.

Избягвайте черни или неестествено студени тонове на косата, съчетани с топли нюанси на очите, в противен случай те ще „спорят“ помежду си, в резултат на което дори най-елегантната коса може да изглежда като лоша перука.

Избираме цвета на косата, като вземем предвид нюансите на кафявите очи

Има не по-малко нюанси на кафявите очи от естествените нюанси на боята, така че може да има голямо разнообразие от комбинации, но във всеки конкретен случай е необходим индивидуален подход: медният цвят на косата ще бъде от полза за подчертаване на кафяво-зелени очи, но няма да подхожда на тъмнокафяви очи, но карамелният цвят на косата подхожда на почти всяка красавица с кафяви очи.

Зелено-кафяви очи

Оптималният цвят на косата за кафяво-зелени очи е светлокафяв (в диапазона от среден до тъмен) и, разбира се, меден. Може би това е най-успешният вариант за тези, които искат да комбинират червена коса с кафяви очи.

Въпреки това е по-добре да не разглеждате много светла коса с такива първоначални данни: резултатът няма да добави изразителност нито към очите, нито към косата. По-добре е да оставите платинени нотки за отделни нишки, ако наистина искате да използвате този цвят по някакъв начин.

Тъмнокафяви очи

Пшеничният цвят на косата, светлокафявото или дори радикалното платинено русо ще направят тъмните очи по-ярки и ще ги накарат да изпъкнат на лицето колкото е възможно повече. И собствениците на най-тъмните очи, за разлика от момичетата със светлокафяви очи, ще отговарят на всякакви студени нюанси, от платинено русо до сиво и люляк. Може да изглежда нелогично, но чернооките красавици могат спокойно да експериментират с руса коса. Резултатът ще бъде много впечатляващ.

Светлокафяви очи

Печеливш избор за собствениците на светлокафяви, кехлибарени очи биха били топлите нюанси на косата от почти шоколад до деликатно карамелено кафяво. Момичетата с по-светли очи също могат безопасно да си позволят ягодово русо и всички варианти на оцветяване с помощта на техники и подчертаване, съчетавайки светлокафяви, кестенови и пшенични нюанси.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес