Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво трябва да направите, ако искате винаги да миришете хубаво?

09 август 2023, 19:39 часа

Има хора, които са много трудни за забравяне, защото ухаят прекрасно. Какво правят, за да постигнат този ефект? Вана с розови листенца? Всъщност всичко е много по-тривиално. Добрата миризма, като доброто храносмилане например, има своя собствена формула. Колко добре миришете често зависи не само от това колко често се къпете и какви изискани продукти нанасяте върху тялото си, но и от начина ви на живот. За щастие има много съвети за постигане на естествено красива миризма и ние сме избрали най-ефективните за вас.

1. Придържайте се към правилната диета

Фразата „ти си това, което ядеш“ най-накрая може да бъде оправдана от фактите. Наистина всичко, което тялото ви поглъща през деня, го отделя и като миризма, така че трябва да внимавате какво ядете. Яденето на пикантна храна, лук, чесън и дори червено месо, разбира се, е приятно и здравословно, но не и за миризма. В зависимост от интензивността на ежедневната ви активност, освобождаването на миризма от тези продукти може да отнеме до 48 часа.

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

2. Не забравяйте да овлажнявате

Водата трябва да стане ваш най-добър приятел и не само защото по принцип е полезна за здравето. Водата е естествен овлажнител и ако искате парфюмът ви да издържи по-дълго, кожата ви трябва да остане хидратирана през целия ден. Сухата кожа абсорбира нанесения аромат много по-бързо, особено ако се състои от естествени съставки, а не от синтетични.

3. Използвайте правилния прах

Тази точка изглежда твърде очевидна, но има някои нюанси, за които мнозина не знаят. Ясно е, че дрехите ви трябва да са чисти, само тогава естествената ви миризма ще е свежа, но най-интересното е, че с какво перете нещата си е много по-важно от парфюма. Правилната пудра и доброто изплакване могат да направят всичко различно в създаването на аромат, който трае през целия ден. Изберете продукти с допълнителни аромати, от които дрехите ще ухаят на свежест много по-дълго.

Познайте оригиналните парфюми – ето по какво си личат

4. Нанесете парфюма правилно

Процесът на нанасяне на парфюм върху тялото се превърна в рутина, тъй като всички жени знаят основните места, които са най-подходящи за, грубо казано, миризма. Но в действителност има определена система в това как да пръскате парфюм върху себе си. Ароматът, нанесен върху тялото, има тенденция да се отваря и този процес се случва отдолу нагоре, тоест има смисъл да нанасяте парфюм не само върху врата и косата, обърнете внимание на долната част на тялото си. Както каза Коко Шанел, слагайте парфюм там, където искате да бъдете целувани.

Има известна истина в това, защото вашите ерогенни зони частично съвпадат с областите на кожата, където миризмата се разкрива максимално, и всичко това поради кръвния поток и тънкостта на кожата на тези специални места. И така, нека да преминем отдолу нагоре.Най-добре е да нанесете парфюм на следните места: глезен, област под коляното, пубис, корем, гърди, области под лобовете, тила, китките . Тези места се считат за „най-горещите“ поради постоянната циркулация на кръвта.

5. Експериментирайте с наслояване

Можете да се изгубите в количеството парфюми в наши дни, но вместо това използвайте различни продукти, за да подчертаете аромата си. Когато избирате парфюм, може да помислите за закупуване на лосион за тяло, крем или спрей със същия аромат, за да направите аромата си многослоен и по-дълготраен.

Универсалният вариант е мускус. Той е страхотен за всеки сезон, хармонично съчетан с парфюм, а също така служи като афродизиак, правейки аромата ви по-дълбок, устойчив и секси.

6. Нанесете отново парфюм

Кожата ни е жив орган, който абсорбира влага и мазнини, така че фактът, че миризмата изчезва през деня, се дължи на физиологията. Всичко, което трябва да направите, е да подновявате аромата през целия ден, три пъти е повече от достатъчно, за да поддържате аромата си траен, независимо колко интензивен е животът ви.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес