Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво означават 9-те най-често сънувани сънища?

05 декември 2021, 09:30 часа

Сънищата могат да кажат много за това, което се случва в ума ни и това, което ни очаква.

Психологът Кармен Хара обясни пред Daily Mail значението на десетте най-често сънувани сънища. Експертът отбелязва, че дори ако не ги помним, това не означава, че не сънуваме.

1. Преследване

Сънищата, в които ни преследва някой – човек или животно, показват наличието на тревоги и страхове в реалния живот. Но ако преследвате някого, това означава, че имате амбиции и желание да разрешите проблемите си.

2. Изневяра

Изневярата в сънищата не означава изневяра в реалния живот. Такъв сън показва вътрешна несигурност и комплекси. Много по-вероятно е този сън да се сънува от хора с ниско самочувствие, които са убедени, че другите са по-красиви и по-добри от тях, споделя психологът.

3. Смърт

Значението на този сън е по-скоро метафорично. Той предупреждава за края на проект или период от живота. Този сън означава, че човек преминава през нов етап в развитието си или претърпява някаква трансформация. Ако любим човек умре насън, това означава промяна в отношенията с този човек.

4. Падане

Падането от високо в съня, означава загуба на контрол над обстоятелствата. Този сън може да означава още, че взимате грешни решения и се движите в грешна посока.

5. Полет

Ако летите в съня си, това означава, че имате контрол над ситуацията и лична сила. Но освен това означава и напрежение.

6. Голота

Голотата в съня означава уязвимост и безпомощност. Може също да означава срам заради постъпка в реалния живот.

Тъй като облеклото е начин да скрием себе си, голотата е символ на истинските емоции, мисли и намерения, споделя психологът.

7. Змия

Сънищата със змии имат различни тълкувания. Всичко зависи от това как самият човек се отнася към змията в съня. Ако я убиете или тя вече е мъртва, това означава "победа" и разрешаване на проблема. Понякога змията в съня може да означава предателство. Също така змиите могат да бъдат символ на творчество и трансформация.

8. Зъби

Разклатените зъби в съня се тълкуват като чувство на безпомощност. Но този сън има и противоположни тълкувания - например загубата на зъби може да е предупреждение за болест и дори смърт, както и за подобряване на финансовото състояние.

9. Изпит

Този ​​сън е пряко свързан с безпокойството и несигурността относно резултатите от предстоящо събитие.

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес