Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво означава да сънуваш бившия си – сигнал за какво е това?

26 март 2023, 22:34 часа

Според Фройд – авторът на първото задълбочено проучване на тема защо сънуваме и какво разкриват сънищата, те са израз на нашите мечти и скрити желания, разкриват емоциите ни и дори частички от същността и характера ни, които сами не осъзнаваме.

Означава ли това, че сънуването на бившия ни подсказва, че още не сме го забравили и че подсъзнателно или осъзнато искаме да го върнем в живота си и съжаляваме, че е бивш? Понякога Фройд може и да е прав, но сънуването на бившия рядко означава израз на скрито желание да се сближим с него отново. Тогава какво означава да сънуваш бившия си?

Какво означава да сънуваш бившия си?

Сънят, в който бившият се появява на сцената, далеч не означава, че раздялата е грешка. Този сън обаче може да ви подсказва, че вие все още имате чувства към бившия, че не сте сложили край на миналото и не сте го загърбили, дори да не желаете въпросния мъж обратно в живота си.

Как да тълкуваме сънищата си според зодията ни?

Подобен сън може да сочи и  че сте прекалено натоварени със спомените – добри или лоши – от миналото, че не сте освободили съзнанието си, че не сте готови да продължите напред или че страдате по миналото, като е възможно да не го осъзнавате.

Любопитен факт е, че според съновниците, ако сънувате, че сте с бившия си и отношенията ви са прекрасни, то това не сочи, че е време да погледнете назад. Напротив – време е да загърбите миналото, помирили сте се с него, приели сте го и сте готови за нови интимни взаимоотношения и за нова любов в живота си. Време е да продължите напред. С друг.

Ако се целувате с бившия в съня, или сте интимни по друг начин, то това не означава, че мечтаете за него. Напротив – сънят иска да ви подскаже, че ви очакват нови страсти с нови хора в живота ви, че съдбата ви е приготвила нова любов и че трябва да внимавате да не я пропуснете и да не остане неразпозната. Оглеждайте се за знаците.

Какво означава да сънуваш бившия си с други?

Ако отношенията ви са приключили заради друга жена или изневяра от негова страна, то подобен сън може да е израз на наранените ви чувства и на мечти за омъщение. Ако той не е бил неверен, то сънят може да разкрива страна от характера ви – че сте ревнива и че проявявате стремеж  към притежание на мъжа до себе си, към командване и налагане на ограничения на личната му свобода, което е възможно и точно това да е причина за раздялата.

Сънищата, които предсказват нещастие

Сънуването на бившия с друга не сочи, че той вече е обвързан или че ви е мамил, докато сте били заедно. Подобен сън е израз само на вашите фантазии и на ревността ви, но е напълно възможно тя да не е оправдана и причина за ревност да е намало.

Ако в съня ви вие се намирате в опасност, а той продължава с други и не ви подава ръка в бедата, то това означава, че се самосъжалявате след раздялата. Независимо дали страдате реално, или нямате вече чувства към бившия, подобен сън сочи именно самосъжаление, както и очакване всички около вас да ви разбират и също да ви съжаляват.

Какво означава да сънуваш бившия си, че те преследва?

Не, той не желае да ви нарани. Ако ви преследва, за да ви отвлече например или сънувате други подобни кошмари, възможно е бившия още да има чувства към вас. Или на вас да ви се иска той да има още чувства, макар да сте изстинала към него и да сте го забравила.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес