Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво остъкляване за тераса да избера?

18 февруари 2023, 17:08 часа

В наши дни повечето апартаменти се нуждаят от остъкляване на тераси. Този процес обаче трябва да бъде обмислен много внимателно, като се вземат предвид различните варианти, материали и подходи. Необходимо е да си отговорите на два основни въпроса, а именно, какъв резултат очаквате и как да го постигнете. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем с някои съвети.

Видове стъклопакети за остъкляване на тераси

От голяма важност е кой вид остъкляване на тераси ще изберете. Най-вероятно сте виждали, че при някои тераси зимно време има цъфтеж на цветя, а други изглеждат доста сиво. Има два вида, които можете да използвате, а именно студено остъкляване на тераси, което е познато и като безрамково остъкляване, като при него единственото, което получавате е повече светлина.

Разбира се, студеното остъкляване на тераси, ще ви предложи добра визия, ще ви пази от студения вятър и дъжда. В същото време ще запълните пукнатините, за да бъде здраво фиксирана конструкцията. Това са все причини някои хора да предпочитат именно този вид остъкляване.

Що се касае до топлото остъкляване на тераси, то е малко по-различно. С него ще увеличите пространството във вашия апартамент и в същото време ще може да го ползвате през цялата година. Тук вида на остъкляването може да бъде PVC конструкция, алуминиева конструкция или дървена конструкция. Последната е най-скъпа, но пък за сметка на това дава атрактивна визия.

При положение че искате добра шумоизолация, се препоръчва да използвате двоен, троен, та даже четворен стъклопакет. Това ви гарантира изолиране на външни шумове и добра топлоизолация. Разбира се, когато се решите на тази стъпка, се консултирайте с дадената фирма.

Каква дограма да избера за остъкляване на тераса?

В наши дни има много добри решения относно дограмата за остъкляване на тераса. Най-масово се използва ПВЦ дограма, тъй като тя се предлага на изгодна цена, има защита срещу конденз, материалът подлежи на рециклиране и не на последно място притежава добра огнеупорност.

Алуминиевата дограма е следващият чест избор. Тя се дели на топли и студени профили, като всеки от тях има своите специфики. Кондензът при алуминиевата дограма може да бъде по-често явление, но ако изберете такава с PVC вложка тази неприятна ситуация ще бъде разрешена.

Дървената дограма пък е класическа. Тя е натурална и има естетически издържана визия. Предлага добри нива на топлоизолация и звукоизолация, но пък цената ѝ е значително по-висока от останалите варианти. Не на последно място дървената дограма изисква солидна поддръжка.

Обобщителни думи

Опитахме се да ви посочим най-важните фактори, които съпътстват остъкляване на тераси. Разбира се, има и още много други решения, като например панорамно остъкляване, безпрофилно остъкляване и прочие, но всеки сам решава на какво да се спре. Надяваме се, че нашата статия е била полезна за вас и пожелаваме на читателите ни успехи при ремонтите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес