Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво никога не трябва да правим веднага след къпане?

02 юли 2021, 11:10 часа

Със сигурност ще останете изненади от нещата, които не трябва да правите веднага след къпане.

1. Не се обличайте

Не бързайте да облечете ежедневните си дрехи - сложете си мек халат и си починете още половин час. Това време е необходимо на тялото, за да се охлади и да се абсорбира по-добре водата.

2. Не се хранете

Яденето след къпане е лоша идея. За да не навредите на здравето си, трябва да изминат поне 45 минути между водните процедури и консумацията на храна. Но приемът на чаша билков чай ​​или чаша топла вода веднага след душ единствено ще е от полза за тялото ви.

3. Не се подсушавайте чрез енергично търкане на кърпата в кожата

Обикновено след душ по навик започваме енергично да търкаме кожата си с кърпа, за да изсъхне по-бързо. Но това е груба грешка.

Избършете се внимателно. Препоръчително е дори да се увиете с голяма кърпа и да се разходите малко, докато останалата вода се абсорбира напълно. Този съвет се отнася и за мократа коса. В противен случай тя ще се накъса.

4. Не нанасяйте продукти за грижа за кожата

Абсолютно безполезно е да използвате хидратиращ крем или дезодорант, докато кожата все още не е изсъхнала, продуктите няма да се абсорбират добре - водата буквално ще ги изтласка върху кожната повърхност. Нанасяйте продуктите за тяло само върху суха кожа.

5. Не си правете почистваща маска

След къпане порите се отварят - време е да си направите хидратираща маска.

Но за почистващите маски е по-добре да изчакате. Къпането почиства и кожата на лицето дори и да не нанесете върху нея почистващ препарат под душа. За да избегнете дразнене и пресушаване, откажете се от почистващата маска след душ.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес