Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво е значението на ЧИСЛАТА според Фън Шуй

05 февруари 2022, 11:28 часа

Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение тълкуването на числата. Стойността на числата в термините на класическата източна нумерология се различава от интерпретацията, използвана в ежедневието, където значението на числата се определя от това как звучат.

1 се произнася като „чест, печалба“. Единицата е много успешна и почитана фигура, означава източник на всички неща. Символизира създаване, единство, чиста репутация и честно име. 1 подобрява и допълва полезното значение на други числа. Смята се, че 1 е мъжът, а 2 е жената. 1 е носител на светлата страна, а 2 – на тъмната. Според фън-шуй числата се делят на Ян – нечетните числа, и Ин – това са четните числа.

2 се произнася като „леко“, “лесно“. Счита се, че осигурява хармонията на енергиите на Ин и Ян, която е необходима за създаването на живот. 2 е симетрия. Казват, че 2 носи специален успех, ако е пред друг щастлив номер. 2 може да се тълкува като желание за съхраняване на нещата такива, каквито са.

3 се произнася като „растеж“. Свързано е с живота и бързото развитие. Съответно, тази цифра ще бъде особено благоприятна в комбинация с други. Три е първото съвършенство, обединение на 1 и 2. Три е символ на небето, земята и човека. Три е символ на развитието, живота и смъртта. Три е желанието за достигане на безкрайността.

4 се произнася като „смърт“. Четири е раждането на пространството в стремежа му да се оформи. Квадратът е символ на физическия свят. Четири е символ на обучението и усърдния труд. Самите китайци предпочитат да избягват това число.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ ЧИСЛА ТУК! 

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес