Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво е папакацу и защо е токова популярно?

25 февруари 2022, 16:55 часа

Срещали ли сте думата папакацу? Знаете ли какво означава? Думата е позната и широко употребявана в Япония, където се срещат папакацу – млади момичета, които се обвързват или срещат на вечеря, кино и други обществени места с възрасти мъже, за да бъдат издържани и обгрижвани от тях.

В Европа и САЩ като синоним на папакацу се използва sugar baby, а възрастните мъже, с които се обвързват – sugar daddy (сладък татко). Папакацу в буквален превод означава същото, тъй като се състои от две думи – татко и дейност. Напоследък се забелязва увеличаване на момичетата, които са папакацу, зараждане и развитие на приложения, сайтове за запознанства и други онлайн и офлайн контакти, насочени към търсенето на папакацу или предлагане на подобни услуги.

Папакацу е различно от проституцията и няма нищо общо с нея. Дамите не предлагат сексуални услуги, а компания, разговори, вечеря, приятни срещи, с които да запълнят празнината в живота на възрастни и самотни мъже. Естествено отношенията могат да прераснат и в пълноценна и сексуална връзка, ако и двамата желаят това.

Обикновено папакацу са млади момичета, но задължително над 18 години. По-зрели дами, самотни майки или просто самотни жени също се срещат, като при част от тях дори не са водещи доходът или издръжката, а намирането на постоянен партньор и спътник в живота, приятната среща и бягството от самотата.

Увеличеният брой разводи, оставил множество самотни майки в страната на изгряващото слънце, икономически причини, намаленият брой бракове и наличието на много свободи мъже, високите цени включително тези на жилищата, правещи самоиздръжката твърде труда за самотно младо момиче, правят папакацу толкова известна професия. Япония има и традиции в тази сфера – гейшите са първообраз на папакацу. Изтънчени, образовани, мили, възпитани и предлагали приятна компания и платонични отношения.

Професията не е безопасна. Папакацу следва да бъдат внимателни, когато се срещат с непознат, тъй като никога не се знае кой стои срещу тях и какво би могло да им се случи. 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес