Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да правите, ако двойната брадичка не изчезне?

04 февруари 2022, 15:55 часа

Ръководство за тези, които са опитвали фейсбилдинг, липополитика, самомасаж, но не са постигнали ефект.

Един прекрасен ден отваряте камерата и я виждате – двойна брадичка. Често можем да я игнорираме, но след като го видим, искаме да я отрежем, да я масажираме, но непременно да премахнем този козметичен дефект. Как да премахнем двойната брадичка, ако нищо не помогне.

Защо се появява двойната брадичка?

Двойната брадичка е натрупване на мастна тъкан между долната челюст и шията. Има много причини за появата й, например слабост на триъгълните, брадичните и квадратните мускули. За някои хора това може да е наследствено.

Важно е да се разбере, че наличието на двойна брадичка не зависи пряко от наднорменото тегло! Можете да носите XS и пак да видите неприятната гънка. Основните причини са както следва (и премахването им):

·         метаболитно заболяване;

·         затлъстяване;

·         изкривяване на шийните прешлени;

·         диабет;

·         проблеми с щитовидната жлеза;

·         възрастова поза;

·         навика да спим на висока възглавница и да четем в легнало положение.

Как да премахнете двойната брадичка?

Самомасажът понякога помага, но рядко. Освен това момичетата, които обичат фейсбилдинга, силно разтягат кожата и често я заразяват, като я докосват с пръсти. Възможно ли е да премахнете двойната брадичка завинаги? Ако премахнете изброените по-горе причини, направете необходимите процедури в салона и следвайте препоръките на козметика - напълно.

Мезотерапия

По време на процедурата в мастната гънка се въвеждат лекарства, които подобряват притока на кръв, разграждат мазнините и тонизират дермата. Съставът на коктейлите включва витамини, антиоксиданти и аминокиселини. Всички тези лекарства ви позволяват да стегнете овала на лицето с няколко процедури. След процедурата не остават белези и се счита за много ефективна.

Липолитика

Съставът на препарати с липолитици включва лецитин, който разгражда мастните клетки, както и вещества, които подобряват тонуса на кожата, борят се с подпухналостта и стягат овала на лицето. Този коктейл се инжектира в областта на втората брадичка. Лекарството разгражда мазнините до киселини и глицерин, които естествено се отделят от тялото.

Повдигане с конци

Тази техника не само ви позволява да премахнете втората брадичка, но и да възстановите контурите на лицето. Конците се вкарват в кожата и се фиксират зад ушите. Много популярни станаха резорбируемите нишки, които се разтварят сами шест месеца след инжектирането, но в същото време образуват ясна рамка от колаген. Ефектът от процедурата продължава няколко години. Въвеждането на мезоконци се счита за най-бързия начин, резултатът е видим буквално на следващия ден.

Ултраформатор

Устройството ви позволява ефективно да моделирате контурите на лицето, да се отървете от челюстите и двойната брадичка. По време на процедурата мастната тъкан е изложена на точков ефект с лазерен лъч. Под негово влияние мастните клетки се разграждат и се изхвърлят от тялото. Започва активен синтез на колаген и еластин, което допринася за образуването на колагенова рамка, в резултат на което овалът на лицето се стяга.

Процедурата отнема не повече от 20 минути. Необходими са до 10 процедури за постигане на дългосрочен ефект.

Източник: goodhouse.ru

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес