Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са предимствата и недостатъците на сухите шампоани за коса

29 октомври 2021, 18:05 часа

На сутринта нямате достатъчно време да измиете, подсушите и оформите косата си? Няма проблем, сухият шампоан винаги ще ви спаси! Вече от името става ясно, че косата без измиване ще изглежда като току-що измита. Как действа този шампоан? Силикатът е основният компонент, който абсорбира излишната мазнина от повърхността.

Модни специалисти, стилисти и блогъри, които знаят всичко за козметичните продукти, са единодушни в признаването на ползите от този продукт. Шампоанът за суха коса не само триумфално се завърна по нашите рафтове, но и се превърна в незаменима част от съвременния процес на оформяне. Независимо дали трябва бързо да освежите косата си или да я подготвите за сложно оформяне, на помощ идва сухият шампоан. Това е особено полезно, когато пътувате или бързате. Просто нанесете шампоана върху косата си и я оформете така, както желаете. Брилянтно! Но този продукт има и своите критици. Някои хора смятат, че сухият шампоан е вреден. Така ли е? Ние знаем отговора. Но първо, нека поговорим за очевидните ползи.

1. Ползите от сухия шампоан

Коса наистина сякаш току-що беше измита! Несъмнено, най-доброто качество на сухия шампоан е незабавно и лесно придава на косата свежест, дори и три дни след последното и измиване. Новата формула, която включва екстракти от памук и алое вера, нежно обезмаслява косата, придава прекрасен аромат и в същото време овлажнява скалпа. Съвременните продукти осигуряват удовлетворение и за други нужди на косата. Обемният сух шампоан придава обем и форма на дори фината коса. Сухият шампоан за мазна коса придава здрав и добре поддържан вид на линиите на мазна коса. Съвременните продукти са разработени дори като се вземат предвид различните цветове на косата. За да избегнат леки остатъци от продукта в косата, жените с тъмна коса трябва да използват специален сух шампоан за брюнетки.

Това уникално и бързо почистващо средство за коса е отлично и за нейното оформяне. Осигурява лекота на оформянето (между другото, дори за току-що измита коса). Можете да направите модерна и "разхвърляна" прическа много бързо. Обемните къдрици, прическите на плитки и всякакви други сложни прически остават във форма по-дълго и по-добре.

2. Недостатъци на сухия шампоан

Какви са аргументите против използването на такова магическо лекарство: твърде честа употреба? Разбира се, сухият шампоан не е заместител на редовното измиване на косата. Не се препоръчва продължителна употреба на този продукт. Косата трябва да се мие редовно с вода и подходящ шампоан. Ако нанесете спрея неправилно, например в излишък, линията на косата ще изглежда като прашна с брашно (тъй като сухият шампоан обикновено е светъл на цвят).

И все пак, очевидно е колко повече на брой са ползите от този продукт. Използвайте го правилно!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес