Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви подаръци е добре да се подаряват в НОВ дом

18 ноември 2021, 09:42 часа

При покана в нов дом е добре да подарите на новодомците нещо сантиментално, което да им носи късмет и хармония в новото жилище. Не е задължително да правите обемни и скъпи подаръци, а нещо, което да им носи спомен за вас.
По този повод, ако пък мислите, че не можете да изберете подходящия подарък сами, ние сме ви подготвили кратък списък с хубави подаръци за новодомци. Нека ги видим:

Кутия за ключове или табелка с надпис „Добре дошли“

Бюджетни, красиви и полезни подаръци. Табелката ще украси дома им и ще посреща гостите с настроение, а кутията за ключове е много практична, защото всички ще са на едно място и няма да са разпиляни из дома. Те също са много красиви, а съществуват и варианти с лично послание.

Екзотично растение

Растението е добър и бюджетен подарък за всеки повод. Но все пак съобразете вида му и не избирайте прекалено голямо и трудно за отглеждане. Някои цветя са символични, така че може да проучите и да изберете най-подходящото.

Сребърни прибори

Стилен и нужен подарък за всички новодомци. Добре е да изберете обаче пълен комплект от поне 24 части и знайте, че трябва да заделите по-голям бюджет от този за гореспоменатите идеи. Може да се комбинирате и с приятели, за да вземете най-добро качество.

Сет за вино

Кой не обича вино? Сетът за вино е особено подходящ подарък за нов дом, тъй като не всички хора веднага се оборудват и с такъв вид чаши. Декантера с луксозни чаши за вино издава стил и чудесен вкус. Има голямо разнообразие на пазара, комплектите са много и различни видово и ценово, така че има за всеки бюджет. Също така, може да се насочите и към комплекти за бира или твърд алкохол.

Сет за суши

Не толкова известен, но със сигурност оригинален подарък особено ако приятелите ви са почитатели на сушито. Но ако не сте сигурни за предпочитанията им, помислете за избора внимателно.

Стенен часовник

Часовниците носят своите суеверия, така че преди да подарите стенен часовник се убедете, че новите собственици на жилището няма да го приемат като нещо, което отчита оставащото време от живота им.

Картина или художествено пано

Картините никога няма да излязат от мода, а и са много красиви. Иконата също е добър избор, ако новодомците са религиозни – например с образа на Св. Иван Рилски, смятан за покровител на дома или пък с образа на Св. Богородица.

Изящна фруктиера или луксозен часовник

Практични и луксозни – какво по-хубаво?

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес