Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е символиката на числото 7?

04 октомври 2023, 21:44 часа

В нумерологията 7 е число на духовността, интелекта и решителността. Хора, родени на 7-мо число, живеят в хармония с духовната си страна и не се спират пред нищо, за да разкрият скрития смисъл на вселената и света около тях. Числото 7 носи различни значения в много култури, като в някои се смята за щастливо, а в други за нещастно число.

Числото 7 означава логика, разбиране, духовност и интелект. Родените на 7-мо число търсят по-дълбокото значение и винаги откриват истината.

Енергията на числото 7

Числото 7 носи интелектуална, духовна и креативна енергия. Символ е на познанието и вдъхновява хората да търсят отговори на духовните им житейски въпроси. Освен това, числото 7 носи креативна енергия, защото се асоциира с библейската история за сътворението.

Какво е значението на ЧИСЛАТА според Фън Шуй

7 късметлийско число ли е?

В различните култури 7 се смята за късметлийско или нещастно число. Носи късмет в западните култури, Корея и Япония. И обратно, числото 7 носи лош късмет според китайската и виетнамската култура.

В западните култури
Числото 7 е щастливо, защото представя цялост и съвършенство. Например, Бог създава света за 7 дни.

В Япония
Числото 7 е щастливо, защото в японския фолклор съществуват 7 щастливи богове, които носят късмет и благоденствие. Освен това, бебето се кръщава на седмия ден.

В Корея
Числото 7 е щастливо в корейската култура. Например, 7 е най-често използваното число при залагане.

В Китай
7 носи нещастие в китайската култура, защото седмият месец от годината се смята за месец на злите духове. Освен това, на езика мандарин 7 се произнася подобно на дума, която означава “измама”.

Във Виетнам
Във Виетнам 7 също носи лош късмет заради спазване на церемонията на 7-мия месец на духовете. Освен това, 7 се свързва с многобройни самолетни катастрофи на 7-мо число.

Година 7
Година 7 означава познание, истина, съзерцание. Тя е време да търсим отговори на основни житейски въпроси и да размишляваме какво ще правим в бъдеще. Година 7 ни казва да се концентрираме върху бавните крачки, спокойствието и вътрешния мир. Това е година на велики трансформации с акцент върху учене, размисъл и търсене на истината.
Пример за такава година е настоящата: 2023, защото 2+0+2+3=7.

Във Фън Шуй

Във Фън Шуй 7 означава изобретателност, цялост, завършеност. Центърът на вашия дом е западната страна. Свързва се с металния елемент, затова консултантите по Фън Шуй съветват да поставите метален предмет в западната част на дома, за да привлечете креативна енергия.  

Кое е числото, което ви носи любов, късмет и пари според зодията ви

Цветът на числото 7

Числото 7 се свързва с два цвята - виолетов и син. Виолетовият цвят е 7-мият цвят от дъгата, а синият цвят се свързва с 16-тия цветен код

Номер 7 на дома

Номер 7 на дома символизира спокойна атмосфера и дзен духовна енергия. Номер 7 е идеалният дом за релаксиране и живот в хармония с духовността на по-дълбоко ниво. Хора, които са щастливи да живеят на номер 7, са пенсионери, посветени на изкуството и такива, които имат нужда от възстановяване.

Библейското значение на числото 7

Съществуват 4 важни значения на числото 7 в Библията.
Първо, 7 представя силата на Бог. В Библията на Бог му трябват 6 дни да създаде вселената и човечеството, а на 7-мия ден почива.  В Битие 2:3 се казва “И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките Си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил”.

Второ, числото 7 представя Седемте църкви от Откровението. Седемте църкви са Ефес, Смирна, Пергам, Тиатир, Сарди, Филаделфия и Лаодикия.
Трето, седем са изреченията, които казва Исус на кръста.
Четвърто, Христос има 7 звезди на дясната си ръка, когато се явява на Йоан, както се казва в Откровение.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес