Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е разликата между тенис на маса и пинг-понг?

29 април 2022, 17:55 часа

Пинг понг и тенис на маса за някои хора са идентични понятия, за други са напълно различни. За да определите какво си струва да направите, трябва да знаете основните разлики между тези игри, които са разгледани по-подробно в статията.

Тенисът на маса е много популярен и интересен спорт за хора от цял ​​свят. Тенисът на маса и пинг-понгът са почти идентични понятия. Споровете за разликите между играта винаги са актуални и има стотици мнения и дискусии по този въпрос.

Пинг-понгът произлиза от английски разговор, който означава странен звук, когато топката отскочи.

С течение на времето правилата и характеристиките на тениса на маса се променят, появяват се нови изисквания, условия и специфики. Това доведе до основните разлики между понятията.

Основни разлики

Първата разлика е в ракетата. За пинг-понг се използва не гумена подложка, а подложка - шкурка. Ако вземем предвид тениса на маса, това е олимпийски спорт и изискванията са строги,  изискващи стриктно спазване на всички правила.

Пинг-понгът, ако не подхождате професионално към него, тогава сам по себе си е просто интересен начин за прекарване на времето и няма специални изисквания към него. Това е по-скоро хоби, което ви позволява да се отпуснете, като същевременно получавате много положителни емоции.

Тенисът на маса вече е професионална игра, която изисква обучение. Важно е да овладеете техниката, стила на играта. Постоянни тренировки, активни и мощни удари, усъвършенствани техники, експлозивни контраатаки - всичко това позволява да наречем тениса на маса истински спорт. Това е не само сложна техническа игра, а енергична, емоционална игра, която развива положителните качества на човек. Играчът става концентриран, перфектно управлява ситуацията, реагира на промените, които се случват наоколо.

Какво е пинг-понг?

Всъщност това е просто начин да се успокоите и отпуснете. На ракетата и масата можете да си подобрите здравето, да укрепите имунната си система и да подобрите физическата си форма. Но и в двата случая, за да се научите да играете добре, трябва постоянно да тренирате, за да овладеете основните умения.

Независимо дали играете тенис на маса или пинг-понг, човек получава много предимства за здравето си.

Основни разлики:

Ракета - в тениса на маса се използват ракети, чиято горна част е гумирана, а при пинг-понг като шкурка.

Правила - всеки сет в тениса на маса се играе до 11 точки. И при резултат 10:10 печели този, който води с разлика от два гола. В пинг-понг първият играч, който вкара 15 точки, печели сета.

Тенисът на маса е признат за олимпийски спорт от 1988 г.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес