Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как с евтини масла да поддържаме кожата си млада

18 февруари 2022, 08:35 часа

Всяка жена иска да изглежда добре и затова ежедневно полага грижи, за да поддържа кожата на лицето си здрава и с хубав тен. Въпреки това, с годините  се появяват първите бръчки, кожата става по-суха и има нужда от допълнителна хидратация и подхранване.

На пазара се предлагат много и различни антиейж продукти, които обаче съдържат много химикали и вещества, които след време биха навредили на кожата на лицето ни, а освен това, такава козметика се предлага и на доста високи цени. За наше щастие, съществуват много ефикасни природни продукти, под формата на етерични масла, чието действие е много ефикасно и които без проблем бихте могли да използвате, вместо скъпата медицинска козметика. Ето и някои от тях:

Кокосовото масло има свойствата да намалява признаците на стареене, да поддържа кожа здрава и свежа и действа оздравително при проблеми като акне и целулит. Всичко това се дължи на това, че тя съдържа триглицеридна хеалуронова киселина, големи количества витамин Е и много антиоксиданти. Всичко това я превръща в един много добър антиейдж серум за подхранване и заздравяване на кожата, а освен това действа много добре и като слънцезащитен крем през лятото.

Кайсиевото масло съдържа така нужните за кожата ни витамини А и Е, които помагат за регенерирането на клетките и естественото производство на колаген. Това поддържа кожата еластична и спомага за премахването на образувалите се фини бръчки. Маслото от кайсиеви ядки съдържа и много омега 6- гама линоленова киселина, която едновременно хидратира и подхранва. Маслото може да се използва при всеки тип кожа, защото абсорбира бързо и придава мекота.

Маслото от авокадо се счита за едно от най-полезните за кожата. То е доста по-гъсто от останалите и попива много по-бавно. Ето защо, ако сте се спрели на него ви препоръчваме да го нанасяте вечер или във време, в което не ви предстои да излизате скоро. Маслото спомага производството на колаген, защото съдържа витамините А и Е и фитостеноли в големи количества. Ако си се струва твърде мазно, спокойно можете да го комбинирате с друг вид етерично масло.

Маслото от сладки бадеми е още един натурален продукт, който действа добре на кожата. То абсорбира бързо и няма никаква миризма. Съдържащите се в него витамини Е и К подобряват циркулацията на кръвта и спомагат за регенерацията и възстановяването еластичността на кожата. Маслото от сладки бадеми естествено елиминира вредното въздействие на UV лъчите, поради което може да се използва като слънцезащитен крем.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес