Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как реагират различните зодии на неприятните ситуации – част II

25 февруари 2022, 17:25 часа

Везни

Попаднали в сложна ситуация или при възникнала неприятност, представителите на зодия Везни първо многократно претеглят проблема, търсят възможни решения, сравняват плюсовете и минусите им, анализират. Междувременно тайно се надяват другите да разрешат проблема, преди те да са стигнали до решение. Балансирани, спокойни, уверени и умерени, весели и слънчеви по характер, те не се притесняват и не губят почва под краката си и в най-напрегнатите ситуации. Гледат на тях спокойно, лежерно и разумно. Идеалисти са и виждат главно светлата страна на нещата, поради което и през ум не им минава, че проблемът няма да намери решение.

Скорпион

Интуитивни, чувствителни, макар смятани за отмъстителни и зли, Скорпионите се затварят в себе си и се оттеглят в мислите си, тъй като се чувстват несигурни и това е техният начин да намерят вътрешен покой и да начертаят пътя към решението на проблема си. Скорпионът става вглъбен, мълчалив, но вътре в него бушува океан. Когато намери решение и реши проблема, Скорпионът се възражда като феникс от пепелта.

Стрелец

Стрелецът, който по принцип е оптимист и гледа философски на живота,  при първата трудност е готов на бягство. Той се оттегля, затваря в себе си, анализира, мисли и остава сам, докато намери нужното му решение. После стреля право в целта, защото и стрелбата, и победата са в кръвта му. Когато е изнервен, Стрелецът говори много и хапе устните си. Използва словото като начин да разпусне и да преодолее притеснението.

Козирог

В периоди на трудности и проблеми, съсредоточеният Козирог става разсеян и изглежда сякаш сам спъва себе си по пътя на търсенето на решение на проблема. Ако успее да се съсредоточи, Козирогът насочва цялата си мисъл и действия към работа по разрешаване на проблема, която го поглъща изцяло и която не спира до постигане на целта. За трудолюбивия по природа Козирог това не е проблем. Понякога Козирогът подхожда хитро към ситуацията и се опитва да се измъкне от нея, дистанцирайки се от проблема и оставяйки отговорността за него на другите, както и търсенето на решение.

Водолей

Водолеите изучават проблемните ситуации, обмислят ги, премислят, анализират, но не преминават към търсене на решение. Очакват такова да намери някой друг. Протакват решението във времето и се оттеглят емоционално от ситуацията. Водолеят е неустойчив на стрес, не го понася и се дистанцира от стресиращи ситуации, които изпиват разума и здравето му. В стресови ситуации ги търсете в дома им – оттеглили са се там, тъй като се чувстват най-сигурни.

Риби

Рибите трудно се справят със стреса и са склони да избухват и да проявяват нерви кризи, попаднали в неприятни и трудни ситуации. Склонни са да обвиняват другите за неуспеха, който е следствие на техните грешки. Предпочитат или да решат проблема сега и веднага, преди да са си изпуснали нервите, или да не го решат никога и да излеят гнева си. Когато неприятностите им са лични, те ги решават сами и не търсят нито помощ, нито съчувствие. 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес