Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как правилно да украсим дома си и да приберем украсата, за да привлечем късмета?

21 декември 2021, 09:25 часа

Коледната елха се счита за източник на положителна енергия и един от най-важните елементи в украсата на дома за Коледа.
Добре е да сме запознати с някои от езотеричните правила, свързани с не само с поставянето, но и с прибиране на украсата, за да привлечем щастието и късмета в живота си.

Особено внимание трябва да обърнете на новогодишните играчки, които избирате. Задължително е те да са с кръгла форма. Липсата на остри ъгли е символ на спокойния живот, без проблеми и трудности.

Изключително важно е първо да поставите звезда на коледното дръвче и едва след това да пристъпите към декорацията. Това важи и при прибирането на елхата - първо приберете горната част.

Последната играчка, останала на елхата, не трябва да се поставя в кутията с всички други играчки. Най-добре е тя да се закачи над входната врата и това ще предпази всички членове на семейството от негативна енергия.
Не се притеснявайте, ако случайно счупите една от играчките. Просто си пожелайте желание и след това изхвърлете парченцата. Според езотериците този ритуал помага за сбъдване на желанията.

Ако имате жива елха у дома, след новогодишното тържество съберете игличките от пода и ги поставите на тайно място у дома. Това ще предпази вас и вашите близки от зли очи.

Мястото, където е стояла дървото, дълго време след това "излъчва" положителна енергия. Ако страдате от някакво заболяване, просто поставете стол на мястото на елхата и седнете за няколко минути на него.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес