Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да ускорите растежа на миглите, косата и ноктите?

03 септември 2024, 07:55 часа

Много представителки на красивата половина на човечеството се сблъскват с проблеми като бавен растеж на миглите, ноктите и накрая косата.

Но има различни начини, които могат да ви помогнат в упоритата ви борба с този проблем.

На първо място, запомнете най-важното - използвайте само висококачествени средства за премахване на грим и не забравяйте за необходимостта да използвате крем за около очите.

Още: Сложете малко от това в шампоана и косата ви ще остане чиста 5 дни

Спиралата върху миглите ви, докато спите, също няма да бъде добър спътник за бързия растеж на миглите. Що се отнася до растежа на косата и миглите, обърнете внимание на следните съвети:

  • Втрийте рициново масло в основата на миглите си. Ще направи миглите ви много по-плътни и силни. Трябва да използвате този метод в рамките на два месеца.
  • Друга чудесна маска за растеж на миглите е на базата на пшеничен зародиш. Ще ви трябва 1 супена лъжица от тази пшеница, три капки димексид, 1 чаена лъжичка рициново масло. Този продукт ще ускори растежа на миглите.

Ако имате рядка и много слаба коса, никога не трябва да пренебрегвате следните съвети:

Маска от лук за растеж на косата определено ще ви помогне. За да я приготвите ще ви трябват няколко глави лук. Те трябва да бъдат добре смачкани и да изстискате сока от тях. След това го втрийте в скалпа и го увийте за два часа.

Още: Какво могат да кажат ноктите за вашето здраве?

Маска за коса с мед също може да ви помогне. В този случай ще ви трябва една чаена лъжичка мед, една чаена лъжичка коняк и един жълтък. Всичко това се смесва старателно и се нанася върху корените на косата. Трябва да затоплите главата си и да ходите така около 1 час.

Достатъчно е 1-2 пъти седмично да правите маски, които стимулират растежа на косата. Но това трябва да се прави систематично в продължение на 3-4 месеца. Само тогава ще получите резултат.

Ако страдате от слаб растеж на ноктите, тогава трябва да обърнете внимание на морската сол и периодично да правите вани с нея.

Най-добре е да направите комплекс от 10-15 бани. След приключване на процедурата втрийте в ноктите си рициново масло и крем, специално предназначен за това.

Още: 6 начина да премахнете удължените мигли у дома

В продължение на две седмици всеки ден втривайте йод в ноктите си, който се счита за отлично стимулиращо вещество за укрепване на нокътната плочка.

Източник: Tutnews

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес