Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да съхраниш лака си за по-дълго време?

03 юни 2021, 10:00 часа

Когато купуваме лак, искаме да му се наслаждаваме възможно най-дълго, за предпочитане до последната капка. Особено когато много ни харесва. И така, какво да направя, за да удължа живота му? В интернет има много теории за това. Обаче добре ли са? Ние ще отговорим на всички ваши въпроси веднага. Всъщност ще ви представим точните препоръки на производителя. 

1. Лакът трябва да се съхранява на хладно място, далеч от светлина и влага

Така избягваме баните. Това е мястото, където често се съхраняват лакове , заедно с цялата козметика (това правило важи за повечето козметични продукти). Съветваме ви да промените навиците си и да намерите място за собствените си, със сигурност не малки колекции, например в спалнята. Една стилна тоалетка ще бъде cudesна идея, която ще ви накара да се почувствате като холивудски звезди. 

Често се срещаме със следния въпрос от ваша страна:  Остават ли лаковете, съхранявани в хладилника, по-дълго свежи? И да, и не. Ако вашият апартамент е доста хладно място със сух въздух, няма нужда от това. Ако обаче харесвате топлината и например често миете, мокрите дрехи насищат стаите с влага и тогава си струва да помислите за специална защита на бутилките с лак. Съхраняването им в хладилника няма да им навреди (просто не ги поставяйте във фризера, температурата не трябва да е твърде ниска).

2. След като използвате лак, затворете го внимателно

Всеки допълнителен достъп на въздух ускорява процеса на сушене на боята. 

3. Съхранявайте бутилката изправена

Вероятно не всички от вас се придържат към това правило. Често съхраняваме лакове в контейнери, където случайно се изхвърлят наоколо. Производителите обаче твърдят, че вертикалното положение на бутилката влияе и върху трайността на лака. Очевидно полезно. 

4. Обърнете внимание на срока на годност

Лаковете имат различни срокове на годност и допълнителното им време се отчита при отворена бутилка. Когато тази дата е надвишена, лакът е просто твърде стар и ще бъде безсмислено да се опитвате да го съживите с помощта на домашни методи. Дори ако успеете да нарисувате ноктите си относително ефективно, лакът бързо ще се рони или ще се напука. 

5. Когато използвате лак, опитайте се да държите отворената бутилка възможно най-кратко време

Това ще предотврати изсъхването и избледняването на продукта. Да, отвинтената бутилка също отслабва цвета на боядисването.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес