Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да спестите пари, като не ядете навън?

02 септември 2023, 14:33 часа

Храненето навън може да бъде много забавно, но може да бъде и скъпо. Ако се опитвате да спестите пари, един от най-лесните начини да го направите е като намалите храненето по ресторанти и бюфети. В тази статия ще обсъдим три лесни стъпки, с които да елиминирате този разход напълно. 

Как да спестите повече пари през 2023 година, дори да сте голям прахосник?

Планирайте храненията си за седмицата

Един от най-добрите начини да спестите пари от храна е да планирате храненията си предварително. Отделяйте малко време всяка седмица, за да планирате храненията си за предстоящите дни. Това ще ви помогне да избегнете изкушението да се храните навън, защото вече имате готов план какво ще ядете. Това помага много ако сте на хранителен режим. Освен това, когато планирате храненията си, можете да сте сигурни, че купувате само съставките, от които се нуждаете, което може да ви помогне да спестите пари и от хранителни стоки.

Гответе у дома

Друг начин да спестите пари, като не ядете навън, е да готвите у дома. Готвенето на храната ви у дома почти винаги ще бъде по-евтино от храненето навън. Освен това, когато готвите у дома, имате повече контрол върху това, което ядете, така че можете да сте сигурни, че ядете здравословни храни. Ако не сте страхотен готвач, не се притеснявайте! Има много лесни рецепти, достъпни онлайн или в готварски книги, които дори и начинаещите могат да направят.

Правилото за спестяване 50/30/20: Как да го прилагате успешно?

Опаковайте обяда си

Ако сте човек, който обикновено обядва навън през работната седмица, опаковането на обяда може да бъде чудесен начин да спестите пари. Не само ще намалите разходите, като не купувате обяд всеки ден, но можете също така да спестите време, като не се налага да излизате и да купувате храна. Освен това, когато опаковате обяда си, можете да сте сигурни, че ядете здравословни храни, които ще ви държат сити през целия ден и ще бъдете много по-гъвкави относно кога излизате в почивка. 

Храненето навън може да бъде много забавно, но може и да изтъни портфейла ви. Така че, ако търсите начини да спестите пари, започнете, като намалите или спрете напълно излизането по ресторанти.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес