Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да сме облечени елегантно, без да се охарчваме?

27 ноември 2022, 20:00 часа

“По дрехите посрещат, по ума изпращат” е стара българска поговорка, която се надяваме, че е останала така валидна и до днес. Разбира се, в някои ситуации не е много релевантна, но модерните времена създават и модерни “поговорки”. И все пак е важно първото впечатление на хората за нас да бъде добро, за което се стараем с външния си вид, особено за някои по-специфични ситуации.

Модните тенденции се изменят всяка година, да не кажем и всеки сезон. И всяка уважаваща себе си дама се старае да ги следва до една степен. Но не всичко се свежда само до обличане по последна мода. Усетът и стилът си личат и без да сте похарчили цяло състояние за най-новата блуза на известен бранд например. 

5 стилни съвета за удобно облекло на работното място

А ако все пак искате да изглеждате по-“луксозно”, в следващите редове сме ви подгтовили няколко хитринки и полезни съвети, които ще ви спестят доста средства. Вибжте и кои са те:

Пазарувайте на намаления

Всеки сезон има намаления, както и при определени случаи като например Черният петък. Възползвайте се от тези промоции и закупете тогава дрехите, които сте си набелязали преди месец-два например. Дори и предложените артикули на отстъпка да са от минал сезон, те все още не са “старомодни” и можете да изглеждате все така тренди с тях. Артикулите, които не се повлияват толкова често от променящите се тенденции, са най-вече офис облеклата, аксесоарите - чанти, бижута, дънки и др.

Кои са едни от най-важните детайли в спортното ни облекло?

Подбирайте качествени материи

Висококачествените материи са по-устойчиви на пране и носене, мачкат се по-трудно и се гладят значително по-лесно. Те винаги стоят по-елегантно и качеството на материята си личи отдалеч. Определено е по-добре да инвестирате в няколко качествени дрехи, отколкото в цял гардероб бърза мода, които няма да са никак актуални идния сезон. И е факт, че всъщност някои от тези дрехи не са чак толкова скъпи, а с тях винаги ще изглеждате стилно и луксозно.

Купувайте по-бейсик модели

Капсулният гардероб става все по-модерен и има защо - той главно се състои от по няколко чифта от всеки вид дреха, които са универсални и винаги актуални. Тяхното съчетаване с останалите ви дрехи и аксесоари е много по-лесно, а визиите могат да са все така разнообразни. Задължително в него присъства черният панталон, бялата риза, една или две черни рокли, черна пола и в зависимост от сезона - тениски или пуловери в нюд цветове.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес