Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се прочистим и влезем във форма след празничните трапези

22 януари 2022, 10:20 часа

По време на празниците всички искаме да се поглезим с вкусните ястия на празничната трапеза. След това обаче е хубаво да помислим как може максимално бързо да влезем във форма и да пречистим организма си. Вместо да го отлагаме за неопределен период, нека започнем още през първите дни на годината. Тези няколко похвата, които ще разгледаме в статията ще ни помогнат да се почувстваме по- енергични и устойчиви на сезонните вируси. 

Водата

Водата се използва като основна съставка във всеки детокс режим. Просто трябва да приемате необходимото за вашия организъм количество. За предпочитане е да консумирате изворна вода, а не минерална именно заради ниската минерализация. Също така в изворната вода се съдържат и необходимите за организма соли. За да увеличите приема на вода добра идея е да добавите към нея пресни плодове или зеленчуци. Нещо много полезно, което може да си направите е във чаша вода да изцедите сок от лимон и към него да добавите джинджифил и листенца прясна мента. Друга освежаваща и по - разнообразна напитка, която ще тонизира и пречисти организма ви е вода с нарязана краставица, към която също може да прибавите листа мента. 

Движението

Движението е много важно за тонуса и пречистването на организма. Когато тичате, тренирате или просто ходите по - бързо се потите. Именно чрез потта организма ви изхвърля всички токсини. Освен това потенето ускорява свалянето на излишните килограми. Освен, че изхвърляте всички токсини чрез спортът подобрявате и работата на сърцето, както и на всички органи. Ако водите заседнал начин на живот е време да се замислите и да промените това. Все пак не забравяйте, че спортът е здраве. 

Храната

Хубаво е особено след празниците, когато сте похапнали повечко тежки храни и сте прекалили с яденето да наблегнете на по - здравословните храни, а именно - зеленчуци и плодове. Най - подходящи са цитрусите и зеленолистните зеленчуци. Намалете количеството на приеманите въглехидрати (хляб, тестени, мазни храни) и бързо ще почувствате лекота. 

Коледните и новогодишните празници са най - хубавите през цялата година. Всички ги свързваме с най - близките ни хора и най - богатите трапези. В това да си похапнем вкусна домашно приготвена храна няма нищо лошо, но след това е време да се погрижим и за тялото си. По принцип организма е устроен, така че да се детоксикира сам с помощта на кожата, черният дроб, бъбреците. Понякога обаче е добре ние също да се грижим за това да се храним добре и здравословно и по този начин да помагаме на тялото си в борбата с токсините. Когато сме здрави отвътре, това личи и отвън!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес