Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се отървем от миризмата на влага у дома?

13 юли 2021, 07:50 часа

Дъждовете често оставят влажна среда, която прониква в домовете ни и не е лесно да се премахне. Не става въпрос само за влажност у дома и неприятната миризма, която тя генерира, много пъти това може да доведе до здравословни проблеми поради алергии, плесени или лошо качество на въздуха в собствения ни дом . Трябва да се избягва миризмата на мухъл или влага и докосвайте ръцете, за да възвърнете свежестта . Не знаете ли как да действате? Тук ще ви разкажем как да премахнете зацапаната миризма в 3 стъпки.

Стъпка 1: Намерете източника на миризмата

В мухлясал или мухлясал миризма няма да изчезне от само себе си, или да бъде прикрит с освежители за въздух, трябва да намерим откъде идва: провери стените на черни петна, течове на тавана и течове в кранове или тръби .

Тези области на натрупване на вода са идеалните места за развитие на мухъл и плесен . Те ще живеят в тях, докато условията на околната среда го позволяват, така че тук трябва да действаме бързо.

Стъпка 2: Трик с активен въглен

Поставете контейнер с активен въглен в района, за да елиминирате плесенясалата миризма и го оставете там за няколко дни. Това е чудесен съюзник в борбата с лошите миризми.

Можете да го намерите за продажба в рибните магазини , но бъдете внимателни, защото много цапа.

Стъпка 3: Трик със сода за хляб

Не сте сигурни как веднъж завинаги да се отървете от плесенясалата миризма? Тук имате най-евтината алтернатива. Състои се от разстилане или поставяне на съд със сода за хляб в пространството с влажност. Оставете го да действа един ден и след това почистете района.

Содата за хляб ще абсорбира влагата и ще неутрализира миризмите . Можете също така да го използвате, за да премахнете зацапаните миризми в хладилника или шкафовете.

Стъпка 4: трик с лимонов оцет

Друг от големите съюзници по отношение на домашните трикове е оцетът. Смесете равни части в купа с бял оцет за почистване с лимонов сок и можете също да добавите малко вода.

Нанесете тази смес върху зоната с проблеми с влагата и я оставете да действа една нощ . На следващия ден можете да го почистите, гъбичките вече са умрели от киселинността на двете течности.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес